El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

COMPANYIA
Llegit 3086 cops
Desembre 15, 2013, 09:18:55 pm
D'acord. En pic haguem enllestit els vostres personatges, haurem (entre tots) de crear la companyia que els uneix. Aquest sistema de joc està basat principalment en l'esperit de companyia, això tan tolkienià...

El grup de personatges és una companyia recentment formada per herois de semblant parer. Poden compartir objectius en comú a curt termini senyalats per uns ancians o bé per un consell de pobles, o podrien ser tots membres joves del mateix poble, preparats per deixar les seves llars per primera vegada i veure món.

La companyia s'ha d'haver format a Esgaroth, la ciutat del Llac; una població que mira a l'Est desconegut, i es troba entre tres regnes: el regne del Bosc, la muntanya Solitària, i Dale. És una ciutat lliure, i plena d'oportunitats d'aventura.


Cadascú a de intentar explicar com el seu personatge va acabar a Esgaroth i com va acabar formant part de la companyia d'aventurers.

Relacions: Tots els aventurers comparteixen un sentiment de lleialtat els uns amb els altres, però cadascú pot desenvolupar un nivell particular de companyonia en vers un altre membre del grup: pot tractar-se del respecte poc comú que se sent per algú a qui se'l reconeix com a un individu més savi o més noble, de l'amistat especial compartida amb un vell conegut, del lligam instintiu que se sent per un compatriota, o del profund afecte que se té per un membre apreciat de la família.

Sigui quina sigui la naturalesa de la relació, cada jugador pot triar a un altre membre de la companyia com a focus de la comunitat del seu personatge. Per fer-ho, tan sols ha d'anotar el nom d'aquell company al lloc apropiat del full de personatge.

Cada jugador és lliure de triar a un company de la seva elecció com a focus. Pot ser qualsevol altre heroi, fins i tot un que ja hagi estat escollit com a focus per un altre. El lligam no té perquè ser mutu: un heroi escollit per un altre heroi com a focus, és lliure de triar a un altre personatge qualsevol com el seu. Tenir un focus de comunitat permet a un personatge recuperar esperança sense consumir comunitat (a risc de guanyar Ombra si el personatge escollit com a focus és danyat o resulta mort).

Puntuació de comunitat: El grup d'herois és quelcom més que una banda de mercenaris itinerants que s'han ajuntat per necessitat. En la seva fundació hi ha objectius comuns i respecte mutu. Això és recreat en joc mitjançant un fons comú de punts de comunitat. Durant el joc, els jugadors utilitzen aquests punts per recuperar la esperança consumida.

El número de punts amb els que compta la companyia d'herois a l'inici del joc és el mateix que el de membres del grup.

Tots els jugadors apunten el total del fons comú de la companyia a la casella adient al full de personatge. Aquesta puntuació s'haurà d'anar corregint cada vegada que un personatge utilitzi un punt per recuperar esperança, i es reposa completament a l'inici de cada sessió de joc.

En línia


Desembre 15, 2013, 09:53:17 pm
#1
En Forlend és un home de bosc que acostuma (juntament amb en Norlim, el seu gos) a realitzar funcions d’explorador al bosc llobregós. Fa de guia per diversos grups, ja que sap que el bosc no és segur i que molts dels grups tindrien problemes si no comptessin amb un guia competent. En els seus viatges ha conegut tota mena de gent. Entre ells es troben l’Edrahil i l’Ingund, dos membres d’altres comunitats que també tenen interès en mantenir el bosc llobregós segur i amb els que ha anat de cacera prou sovint. Sent especial afecte per l’homenot Beòrnida amb qui comparteix tècniques de lluita (tot i que l’Ingund acostuma a pegar-li una pallissa en quant a portent físic!) i interessos en la cacera de bèsties que no haurien de ser a la zona. En Forlend tendeix a intentar cobrir les espatlles al seu amic, que és una mica eixelebrat a vegades tendeix arriscar la pell més del que seria recomanable. En Forlend se sent responsable de l'homenot, la qual cosa és una mica còmica, ja que el beòrnida en fa tres com ell!

Coneix la Thordis de Vale d’algunes expedicions que han fet fins ara, on la mercadera de Vale l’ha contractat. La veu una dona amb bones intencions, tot i que a la natura no és tan hàbil com alguns dels seus coneguts més boscans. Té una capacitat per llegir mapes i fer aritmètica que ja li agradaria tenir a en Forlend.

A les darreres setmanes ha guiat una hobbit cap a Esgaroth des de les terres d’en Beorn. La mitjana amb els ulls brillants li ha atret l’atenció. Mai havia vist un hobbit, i ha flipat. La seva cuina l'ha deixat encara més bocabadat. Tot i que de fet la hobbit és bastant més gran en edat que ell, la seva petita estatura i posat han fet que en Forlend hagi adoptat un posat una mica protector (fins i tot es podria dir que poca-solta) amb la hobbit durant el temps que ha  compartit a la carretera. Li ha fet molta gràcia l'espasa que aquesta portava, tot i que realment no creu que pugui ser massa útil si es troben en una situació de combat real. Tot i així encara està més encuriosit que res per la mitjana i ha quedat encantat amb les històries de la terra anomenada Comarca.

Focus de comunitat: Ingund

Ara mateix en Forlend es troba a Esgaroth, on ha anat amb el seu cosí a vendre unes pells (i cobrar la recompensa) de les seves darreres caceres de llops.


Va bé?
« Darrera modificació: Desembre 16, 2013, 05:31:32 pm per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Desembre 16, 2013, 12:47:51 am
#2
Cal triar el focus de comunitat d'inici o es pot fer més endavant, quan ens haguem conegut més?

En línia


Desembre 16, 2013, 05:22:12 pm
#3
Si, cal triar-lo perquè representa que ja comenceu com a companyia. És a dir, ja us heu de conèixer prèviament i tenir objectius o aspiracions comunes. De manera que quan comencem, la companyia ja hauria d'estar formada. Per això he obert aquest fil, per poder parlar-ho entre tots i definir com us veu conèixer i perquè esteu junts.


En línia


Desembre 16, 2013, 10:53:37 pm
#4
Hi he pensat força estona i he decidit que el focus de comunitat de l'Ingund serà en Forlend.

L'home dels boscos fou el primer amic que va fer fora de la seva gent i això li va permetre sortir del seu món: l'Anduin, la pesca, la caça d'orcs quan aquests s'atreveixen a baixar de les muntanyes, etc. Ara mateix és aquesta amistat el que fa que es trobi a Esgaroth, tant lluny de casa.

Troba Edrahil massa estrany, fins i tot per a un elf. A vegades no entén de què carai parla, tot i que l'admira pel munt de coneixements que demostra tenir. L'Ingund només sap les quatre coses que treu de les cançons que ha après.

A la Mimosa i a la Thordis encara no les coneix gaire i se'n sent una mica distanciat.
Sap que ha de respectar tots els hobbits i no menystenir-los tot i la seva poca presència física perque Beorn així ho feu amb Bilbo. Però no comperteix les motivacions de Mimosa ni tampoc el seu deliri per les comoditats i el menjar.
A la noia de Dale li reconeix la capacitat per tractar amb la gent. No sap com s'ho fa, però sempre que han discutit la Thordis sembla tenir la raó i ell ha d'admetre que s'equivoca. En fi, dones!

En línia


Desembre 17, 2013, 12:11:42 pm
#5
Tenir un focus de comunitat permet a un personatge recuperar esperança sense consumir comunitat (a risc de guanyar Ombra si el personatge escollit com a focus és danyat o resulta mort).
Pregunta: Si el teu focus de comunitat rep cops en cos a cos que li fan disminuir l'Aguant,  es considera que ha estat "danyat" o només si el fereixen realment?

Xavi

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Desembre 17, 2013, 03:08:54 pm
#6
Un personatge recupera 1 punt d'esperança al final de la sessió si el seu focus de comunitat no ha resultat ferit o danyat (és a dir, ni ferit ni perdut aguant en combat) durant el joc, i es troba al mateix lloc que ell/a.

Un personatge guanya 1 punt d'Ombra al final de la sessió si el seu focus de comunitat ha resultat ferit, o 3 punts si aquest ha mort.

 ;)

En línia


Desembre 17, 2013, 04:07:38 pm
#7
De veritat? Si ha perdut aguant en combat tampoc? Doncs aleshores canvia'ns a tots el focus per un arquer! Em sembla que la Thordis o l'Edrahil acaben de guanyar molts punts per ser el millor amic de tothom  ;D ;D
Que bestia...  :-\
« Darrera modificació: Desembre 17, 2013, 04:11:45 pm per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Desembre 17, 2013, 05:12:06 pm
#8
Bàsicament, si el teu focus de comunitat al final de la sessió:

- No ha estat ni Ferit, ni danyat: recuperes 1 punt d'esperança.
- Si ha estat danyat: No recuperes esperança, ni adquireixes punts d'Ombra.
- Si ha estat Ferit: Guanyes 1 punt d'Ombra.
- Si ha mort: Guanyes 3 punts d'Ombra.

Però de totes maneres, no us preocupeu tant per treure-li el màxim partit als vostres personatges i crear "combos" entre vosaltres. Com a narrador valoro molt més una bona interpretació que no pas aquestes sinergies mecàniques.

En línia


* Desembre 18, 2013, 12:17:41 pm
#9
La soledat és una cosa a la qual tot caminant ha de sentir un respecte especial. L'Edrahil la coneix perfectament. Durant els seus viatges ha passat èpoques acompanyat, es clar. Aquestes, però, no han set si no un breu oasi en l'aridesa de les èpoques on ha estat sol. Es per aquest motiu que mai s'acaba d'acostumar a viatjar en companyia. Aquest cop, però, no ho fa per la companyia. Com altres cops a la seva vida, un somni li va marcar el camí. Un somni horrible, on ell era torturat per... És millor deixar estar els detalls. Després de dies de seguir la pista als dos homes boscans, va ser descobert. Amb gran habilitat va dissimular perquè ells creguessin que l'encontre era fortuït. L'Ingund i en Forlend es van convertir així amb els seus dos nous companys de viatge. L'Ingund, una criatura senzilla i sense gaire intel·lecte no suposava cap amenaça. Podria arribar a convertir-se mai en un veritable aliat? El temps ho dirà. El perill era en Forlend, així el somni l'havia advertit. Ell i el seu esbirro, un gos diabòlic anomenat Norlim. Malgrat tot, cap somni està escrit sobre pedra i potser encara en Forlend no ha estat corromput. És per això que l'Edrahil anirà on aquest vagi, per comprovar si encara conserva la seva identitat i voluntat i per evitar que caigui en el mal.
Després d'unes setmanes de viatge, es va afegir al grup una hobbit. L'Edrahil sent empatia amb la mitjana Mimosa Pocpeu. L'elf coneix les societats dels hobbits i sap que no és habitual que abandonin el niu. Així doncs, la Mimosa probablement és, com ell, un estranger per la seva pròpia gent. Malgrat tot, encara ha d'investigar els motius que la van dur a abandonar la llar. Per aquest motiu observa atentament tots els seus moviments. Això sí, amb més curiositat que recel.

La Thordis la va conèixer uns dies més tard. Ja era el capvespre, i els sentits d'elf d'Edrahil estaven aguditzats. A la llunyania va observar una figura acostant-se. De seguida va saber de qui es tractava. L'elf es va acostar a la jove humana. Malgrat l'alçada de la noia, Edrahil va haver d'ajupir el cap per mirar-la directament als ulls. L'elf era alt entre els altres elfs i la seva figura esvelta, encara que desmillorada i magre, mai havia deixat d'imposar un cert respecte. Hi va veure intel·ligència, en aquells ulls. També astúcia i prudència. Però sobretot, hi va veure el desig de conèixer, d'anar d'un lloc a l'altre sense rumb fix. La curiositat d'aquell boig que està enamorat del món. Era un àngel. Edrahil li va preguntar sense alçar gens la veu "On et porten els teus passos?"
 I ella va respondre.
 I l'elf va somriure.


--------------

Així doncs, Focus de comunitat: Thordis
Gothalo, et passo la pilota. Si vols respondre, tu mateix. Si no, quedarà a l'aire, hahah!

En línia


Desembre 18, 2013, 03:50:31 pm
#10
Perfecte Nanook. Moltíssimes gràcies. Au va, que entre tots formarem una bona companyia. Quan tothom hagi pogut dir la seva, ho acabarem de perfilar i ja estarà.

En línia