El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Regles de patrulles/warbands al WH40.000
Llegit 2416 cops
Novembre 10, 2013, 12:57:40 pm
Ara estem a punt d'organitzar una lligueta de warhammer 40k de warbands (patrulles).
 

Com funciona aquest tema de les warbands?

Gràcies!


Novembre 11, 2013, 07:06:26 pm
#1
 Doncs es l'alternativa als jugadors que disposem de poc temps i/o minis per jugar.

 Hi ha versió tant per 40k com per fantasy.
 
 La idea, en les dos versions, es jugar amb versions més petites d'exèrcits. Però sense arribar a ser picabaralles (com Necromunda o Mordheim), ja que així requereix una escenografia més lleugera i fàcil de portar i preparar.

 Et poso un exemple de les pautes per jugar a warbands del 40k, està en castellà però es que ara amateix vaig molt just de temps :/.

Citar
Reglas Patrullas 40k

- Los ejércitos serén de como mucho de 500pts.
- Debes tener al menos una opción de tropas de línea.
- Puedes tener como máximo una opción de C.G.
- No puedes repetir el mismo tipo de unidad salvo tropas de lineas.
- Ninguna de las miniaturas puede tener mas de 2 heridas.
- No se pueden usar personajes especiales.
- La mejor tirada de salvación será, como máximo 3+ [tirada que tu lleves de base, si por tus habilidades mejoras la salvación de cobertura hasta 2+ lo puedes hacer].
- No se pueden incluir vehículos con un factor de Blindaje total mayor de 33. (Frontal + Lateral + Trasero).
- No se pueden incluir armas de artillería pesada (esto no es exactamente igual a armas de área grande, recordadlo).
- Se jugará usando las misiones actuales de 5ª cambiando el número de botines en vez de 1d3+2 por 3 objetivos, por problemas de colocación.
- Se jugará en una mesa de 80cm de ancho por 120cm de profundidad.
- Se podrá tener un máximo de 2 unidades con Despliegue Rápido/flanqueo (es decir solo dos unidades con exploradores o infiltradores en total, nada de solo dos que entren flanqueando, solo dos que lo puedan hacer).

 El pròxim dissabte 16 de novembre, la gent del pati en farem demostracions a la Patitrobada. Per veure si algú es vol apuntar a la lligueta. Esteu tots convidats!

https://www.facebook.com/events/1412522685647107/

En línia


Novembre 12, 2013, 10:09:03 am
#2
Gràcies Gaelos!

Vindré al Patirol del 21 de desembre, a veure si veig alguna partida en acció.

Si alguna estona tens temps i pots compartir les regles sería fantàstic. Però sense presses...

Seguim!


Novembre 12, 2013, 11:17:23 am
#3
Mmm no crec que hi hagi demostració per la Patirol :/.

 Patirol son les partides de rol, amb pathfinder pel matí i altres jocs per la tarda. Com la major part dels assistents estarem liats en les partides, ja sigui dirigint-les o jugant-hi, no crec que hi hagi demostracions com a tal.

 Tot i que...

 En principi per aquestes dates estarem fent el segon torn de la lligueta de warbands de 40K. Qui sap si algú s'anima per jugar la batalla durant la Patitrol.

 On segur que tindrem demostracions, tant pel matí com per la tarda, serà aquest dissabte 16 de novembre. A veure si ens organitzem bé i podem fer-ne un reportatge amb cares i ulls pel blog ;).

En línia


Novembre 12, 2013, 06:56:41 pm
#4
 Aquí us deixo les pautes per jugar a warbands utilitzant Warhammer fantasy.

Citar
Les warbands (Patrullas en castellà, no m’agrada gens com ho han traduït) de Warhammer Fantasy (WF a partir d’ara), no és res més que aplicar el mateix reglament de WF però seguint unes pautes al moment de construir la llista d’exèrcit. Això vol dir que si saps jugar a WF, ja saps jugar amb les Warbands, els moviments, carques, psicologia, resolució del combat,... totes aquestes regles son les mateixes.

 Les pautes utilitzades per a la construcció de les llistes d’exèrcit són les següents:

Què consideren unitats bàsiques?
L’exèrcit ha de comptar amb un mínim d’unitats bàsiques. Aquestes han de tenir aquesta consideració en el llibre d’exèrcit.
 Per exemple en el llibre d’exèrcit de Bestias del Caos, els mastins del caos no tenen consideració d’unitats bàsiques pel compliment mínim d’unitats bàsiques. S’ha de d’incloure al menys dos unitats bàsiques que sí serveixin.

Quines mides poden tenir les unitats?
Les unitats d’infanteria (peanes de 20x20 i de 25x25), passen a tenir totes un mínim de 5+ miniatures. Les unitats de cavalleria (peanes de 25x50) , passen a tenir totes un mínim de 3+ miniatures. Les unitats més grans ( peanes de 40x40 a 50x100), passen a tenir totes un mínim de 1+.

Relació entre mides de les unitats i opcions:
Cap unitat de Warbands pot tenir opcions de millora d’unitat, a part d’equipament, si el nombre de miniatures no arriba al mínim expressat en el seu llibre d’exèrcit.
 Per exemple, tres Yelmos Plateados forman una unitat de warbands. Poden estar equipat amb armadures pesades i/o escuts; però com que no arriben al mínim de 5+ que especifica al llibre d’exèrcit, no poden portar grup de comandament. Altres exèrcits els passa el mateix amb les marques dels deus del caos, destacaments, etc.

A part d’aquests punts, es fa una distinció entre els punts per configurar les llistes d’exèrcit. Warbands Petites  (fins a 199 punts) i warbands Grans (entre 200 i 500 punts).

Warbands Petites:
     -   Ha de tenir entre 2 i 8 unitats, totes elles bàsiques.
     -   Ha de tenir un general. Que pot ser o un heroi de fins a 75 punts (comptant equipament i marques) o l’oficial d’una unitat. En aquest últim cas no podrà abandonar la seva unitat.
      -   Ha de seguir les limitacions del llibre d’exèrcit, per exemple si una unitat bàsica té la limitació 0-1, no es pot incloure més d’una unitat d’aquest tipus a la llista.

Warbands Grans:
      -   Ha de tenir entre 2 i 10 unitats. Com a mínim, dos d’elles han de ser bàsiques. Es pot incloure fins a una unitat especial i una de singular, en cas de no voler incloure la opció singular es pot posar fins a dos unitats especials.
      -   Es poden posar fins a dos Herois (no comandants), invertint un màxim de 150 punts en ells (comptant equip i marques).
      -   Es pot incloure com a molt una màquina o un carro de guerra. En cara que l’opció permeti posar-ne dos com a una sola opció d’unitat.
      -   Es pot tenir com a màxim una sola unitat o personatge que voli.
      -   Les patrulles segueixen les mateixes restriccions dels llibres d’exèrcit. Com limitació de 0-1 unitat com es el cas de molts eixams (de serps, ratpenats, etc).

 Salut!

En línia