El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

2. Els Patirol
Llegit 7948 cops
Juny 18, 2014, 10:15:00 am
Un cop a fora, sentint que el cop a l'estomac no ha estat res serio en Pau s'estira. Porta carregat a l'espatlla al jugador inconscient i emmanillat, total no pesa més que un pilar de cinc net, això segur.

Mirant cap a la seva bèstia, i no veient-la renega entre dents. Mirant a la canalla els diu.

-Escolteu, petits, heu vist què ha passat amb els burros? Qui els ha agafat?
« Darrera modificació: Juny 22, 2014, 11:53:55 am per Elmoth »

En línia


Juny 18, 2014, 10:39:27 pm
#1
En el ressol de l'exterior, en Max s'ajusta les ulleres tintades de taronja i s'acosta al burro solitari.-Oh Oh, quina mala jugada que ens han fet. Oi, companys? - Remuga amb veu suau en Max.- Els burros no hi són, ni l'equip que traginaven. Això és un munt de plàstic! Els hem de recuperar. Segur que algú ha vist qui els robava.

S'apropa a les dones que passen pel carrer.- Bona tarda amables senyores que, sota el sol de justícia, torneu del safareig, on amb palpable alegria i acompanyades de cançons joioses, heu rentat la roba, com cal a tota família honrada i, sense parar a descansar, us apresteu a continuar les vostres feines diàries a casa vostra. Digueu-me si heu vist, i que la vista se us conservi sempre, qui ens ha pres dos burros formosos que estaven ben lligats en aquest pal.

« Darrera modificació: Juny 22, 2014, 03:05:12 pm per Elmoth »

En línia


* Juny 20, 2014, 10:25:43 am
#2
L'Estevet ajuda en Ramón a portar els pistolers a ca l'Urbano. Estan lligats de mans i peus i els porten com si fossin sacs de patates, de cap per avall, passant el braç per les seves cames i amb amb l'espatlla al ventre dels individus. L'estevet veu que els han robat els burros. Li puja la mosca al nas però veu que en Pau i el vell Erasmus ja s'han posat a investigar. De tota manera, de ben segur que els recuperaran. Aquest parell d'estafador que porten a l'espatlla entre ell i en Ramon de ben segur que saben de què va la cosa: Ell mateix els ha descobert mirant cap als seus burros durant la partida de cartes més d'un cop. Rumiant en tot això, l'Estevet li diu a en Ramon:
Ramon! Que et faria res deixar-me aquest d'aquí dalt un momentet abans de passar a veure l'urbano. Anem un moment a aquest carreró i te'l torno d'aquí cinc minuts. Tenim comptes pendents i el vull escarmentar una mica... Tu ja m'entens.

L'Estevet tem que si els duen a l'urbano aquest no estigui d'acord amb les seves tàctiques d'interrogatori o, pitjor encara, que estigui de part seva i després de fer el paperet, els deixi anar l'endemà a primera hora. Tot esperant la resposta d'en Ramon, l'Estevet es concentra en els seus nassos a veure si pot captar algun rastre fresc que li doni alguna pista del que ha passat amb els burros.

« Darrera modificació: Juny 22, 2014, 03:05:26 pm per Elmoth »

En línia


Juny 22, 2014, 11:53:10 am
#3
Les dones es miren en Max de dalt a baix i es fan un tip de riure. Queda clar que les maneres emprades per l'arqueotecnòleg no acaben de funcionar. Estrany, ja que per la zona d'Amposta sempre ha tingut èxit amb aquestes maneres. Sembla que Poblet és més poble de frontera del que havia interpretat en un primer moment. Les seves floritures linguístiques s'estavellen contra la duresa de la mentalitat de frontera. Les dones segueixen tirant mirant-se'l amb malfiança.

Per altra banda, els nens miren en Pau amb uns ulls com taronges. La planta del casteller és impressionant amb el malfactor a l'espatlla i en Ramon i l'estevet portant un segon busca-raons just darrera seu. Els nens assenyalen un carreró proper i parlen tots alhora, de manera que només sents les paraules "Patirol", "distracció" i alguna cosa que sona com "ós gaelic", però no acabes de treure'n l'entrellat. Quan et gires per mirar el carreró la patacada que has rebut a l'estómac et fa mal i fas un gest de dolor. Aquest gest és menor però sembla trencar l'estat d'admiració de la canalla, que deixen de mirar-te com si fossis un déu entre homes per mirar-te com un estranger al seu poble.

Estevet i Ramon: això és cosa vostra. Si l'Estevet parla amb en Ramon no pot mirar els rastres alhora; requeriria tota la seva atenció seguir un rastre així a Poblet, que es una localitat prou activa i amb bastant transit. De moment us deixo que interactueu entre vosaltres.

Citar
Max. 1D social. 2. FAIL.

Pau. 1D social + bonus per portar un jugador a l'espatlla, que impressiona els nens. Li dóna Avantatge i tira per tant 2D. 4,4. Èxit amb conseqüències. Perd el Bonus.
« Darrera modificació: Juny 22, 2014, 03:05:39 pm per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Juny 23, 2014, 03:52:21 pm
#4
En Max ha quedat desconcertat i amb la boca oberta. La va tancant poc a poc mentre va veient com s'allunya el grup de dones.

-Com hi ha mon! Està clar que ja no estem a Amposta.

Amanyaga el cap del burro i després s'assenta al costat d'en Pau.

-Estàs bé, casteller? Et veus en cor d'anar a buscar els burros? Tant de bo que no ens demorem molt en aquest poble...


En línia


Juny 26, 2014, 12:37:34 pm
#5
El Pau mira cap el lloc indicat per la quitxalla quan en Max el pregunta.
-Ui tant.-Diu el mulato.-M'han ensenyat que quan un castell et cau a sobre, et tornes a aixecar. Pitjors cops he rebut, això no és res serio.

Diu donant-se un parell de cops sonors sobre la faixa ben apretada.

-Per cert, que coi és això dels Patirol? Deixem els merdosos aquests a la garjola.-Diu fent referència als pistolers.- I anem a veure què és això dels Patirol.

En línia


Juliol 01, 2014, 01:27:19 pm
#6
En Ramón no sembla oposar-se a la proposta de l'Estevet, i tots dos entren a un carreró del costat del bar mentre els seus companys intenten parlar amb els habitants locals. El carreró es bastant ombrívol.

L'Estevet detecta olor de rucs en aquest carrer barrejat amb l'olor d'excrements humans i animals i deixalles diverses. El malfactor comença a recuperar el coneixement, i el recupera del tot quan li introduïu el cap en un barril ple d'aigua verdosa de pluja un parell de vegades.


En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Juliol 07, 2014, 07:13:19 pm
#7
En Pau també fot el gamarús que porta sobre a l'aigua. Quant aquests es desvetllen, entre esbufecs i atacas de tos, el casteller els diu.

-Què galifardeus, ara que no teniu les pistoles a sobre no sou tan homes, oi? Si voleu perdre'ns de vista canteu, i ràpid. On collons son les nostres besties i què coi és això dels Patirol.

En Pau se'ls acosta una més per ajudar-los a pensar tot comentanat.

-O parleu, o sabreu què se sent al intentar recollir les dents del terra amb els dits trencats.
« Darrera modificació: Juliol 10, 2014, 09:43:20 am per Gaelos »

En línia


* Juliol 10, 2014, 09:35:13 am
#8
L'Estevet queda parat al veure en Pau prendre la iniciativa. Déu n'hi do aquests castellers. L'Estevet aguanta el cap del seu captiu fins que comencen a sortir bombolles del barril i l'ofegat es mou amb frenesí, i encara una mica més. El treu, li fot dos plantofades a la cara i el fot a terra. Amb menys oxigen al cervell serà més fàcil d'intimidar, i amb el discurs del moixí l'Estevet pensa que la feina està feta. Per no jugar-se-la, però, just quan en Pau acaba de parlar de les dents, clava una cossa als morros d'un dels dos desgraciats, gairebé per exemplificar l'amenaça. L'Estevet els veu a terra, xops i desconcertats i sent pena. "Ens han robat els ases una colla de mariques empolainats i perfumats. Casu'm tot. Ara sí que estic emprenyat.", pensa.
-Foteu puta pena- Escup.
« Darrera modificació: Juliol 10, 2014, 09:36:57 am per Nanook »

En línia


Juliol 10, 2014, 07:45:56 pm
#9
En Max, veient tota aquest dispendi de violència gratuïta, es queda enrere, just a la boca del carreró, i vigila l'esquena dels seus companys així com el tràfec dels habitants de Poblet per carrer Major.

Té la pistola a la faixa? Si! Espera no haver de fer-la servir... Que tot vagi bé!

Patirol? Patirol? Que serà això? mmm... Recorda vagament un manual tècnic d'arqueotecnòlogia que mencionava un mot semblant. El llibre era difícil d'entendre, i estava incomplet, però semblaven ser com uns mecanismes psíquics d'alteració de la realitat. Un mètode molt poderós per a la transformació del cos i de la ment. A en Max se li posen els cabells de punta de pensar en les possibilitats d'aquest coneixement. Escolta amb atenció que diran ara els bergants xops.

En línia


Juliol 15, 2014, 03:53:05 pm
#10
Els dos jugadors esbufeguen i escupen. Entre sotracs provocats per l’aigua que han empassat i els cops que els dóna l’Estevet us responen.

Els patirol son una colla...  COF COF COF ... de domadors*. Amb una mica més d’insistència us confessen que és la seva colla i us indiquen que sí, que un dels seus companys s’ha endut els burros mentre us distreien. Diuen que el cap del grup es el Nan d’Oc.

El merder que provoquen els homenots atrauen l’atenció dels nens, que treuen el cap per la cantonada del carreró. En Max els foragita, però veu com un d’ells corren carrer avall. Endevines que van a buscar l’urbano. Tal i com han anat les coses ara mateix no tens massa clar de si això us beneficia o no...Tireu pel carrer lateral fins on us han dit els dos jugadors, que porteu a empentes. Els malfactors amb la cara inflada pels cops avahncen a trompicons pel carreró. Quan sortiu de la protecció de les cases us trobeu un tancat amb alguns dragons de Lleida, i davant de la tanca un grup grandet de domadors. Dos d’ells mantenen uns rucs controlats per la bruida, i lligats a la tanca hi ha diversos burros més.

Al centre del grup, un homenot amb el cap pelat, i una barba de cinc dies us observa amb cara de pocs amics. Està clar que no esperava veure-us. Aquest deu ser en Juanjo, el Nan d'Oc. Té Us mira amb els ulls petits i mesquins, com si no s'hi veiés massa bé, per la seva actitud i la dels que el rodegen és clarament el capitost d'aquesta banda. Al seu costat hi ha un altre barbut que se li assembla força, tot i que és més jove. Va muntat en un ruc, el ruc d'en Pau! Té pinta de ser un bon tirador, amb la mà creuada al maluc acaronant un revòlver. Un tercer membre del grup que us crida l'atenció té el cabell negre i porta unes antigues ulleres (son molt valuosos aquests objectes!). És més gros que els altres dos i amb pinta de ser esportista. Porta un fusell a les mans. Porta agafat de les brides un ruc que podeu jurar que és el de l'Estevet. Ni tan sols li han intentat dissimular la sella de muntar, característica per adaptar-se a les necessitats fisiològiques del mutant.

Rodegen el trio cinc galifardeus més en actitud entre relaxada, burleta i provocadora, tots ells armats.

I vosaltres qui collons sou i que feu amb els meus homes?


* Hi ha gent especialitzada en controlar ramats de bestiar. Els domadors s’especialitzen en bèsties que poden ser controlades, tot i que pot ser difícil. Els grans dragons son bestiar habitual de domador, per exemple.

Citar
Perdoneu el retard. He estat on fire amb temes de feina i compromisos. A veure si puc mantenir un ritme més alt. A més me la lieu i he hagut de refer el missatge que tenia preparat! xD :P

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


* Juliol 22, 2014, 11:35:37 am
#11
"Domadors... Colla degenerats que viuen entre bèsties" Pensa l'Estevet. En realitat, el nassos no té gaires prejudicis pel que fa aquells que estan d'alguna manera apartats de la societat. Ell mateix ha set un pària la major part de la seva vida i ni els domadors ni els altres caçarecompenses li desperten antipatia a priori. Ara bé, encara és el moment que en conegui un que no li caigui malament en particular. Més concretament, els que en aquell moment té a davant li cauen fatal. "Bèsties degenerades, animals sense decència..." Cal rebaixar l'enemic. Cal imposar-se un sentiment de superioritat, encara que sigui moral, per frenar el desig de sortir cames ajudeu-me davant la clara superioritat de forces dels domadors.

El Nan d'Oc es fa l'orni, es clar, però l'Estevet té les mosques als nassos des de fa una bona estona, així que no està per subtileses.

Els nostres dos burros pels vostres dos.

Si hi posen objeccions, observarà amablement que l'urbano acompanyat per tota l'esquadra està venint ràpidament cap aquí i que millor no entretenir-se a fer-se forats de bala els uns als altres..

En línia


Juliol 23, 2014, 04:44:39 pm
#12
En Pau en té un dels pistolers agafat pel coll de la camisa, mirant aquells altres brètols.

-Com diu el company, que cadascú agafi el què és seu, i que continuï el seu camí. No crec que ningú vulgui haver de lamentar-se.

Diu mirant als tres paios que sembla que siguin els dirigents d'aquella trepa.

En línia


Juliol 28, 2014, 07:24:59 pm
#13
En Max espera que l'Urbano arribi aviat i posi ordre a aquest desori. Que vingui ràpid que si no algú pot prendre mal. Que serà complicat arribar a la mina de plàstic! Estem visquent en un món salvatge.

Es posa darrera dels seus companys i treu pit:

-Ja ho heu sentit! Si ens torneu el que és nostre, no us entregarem a l'urbano, que ja ve cap aquí.En línia


Agost 01, 2014, 01:56:02 pm
#14
El barbut central us mira i modifica lleugerament la postura. Somriu. No és un somriure agradable sino de depredador. Els homes que es troben al voltant semblen posar-se alerta.

Sou divertits us diu. Em fan gracia els vostres collons. heh. Fins i tot podria pensar que sou valents si no pensés que sou uns temeraris. Us doblem en nombre. No sé què tenim que reclameu com a vostre, però per descomptat no hi estic d'acord. Vosaltres teniu dos dels meus homes retinguts, i jo, simplement tinc bestiar per vendre a la fira de Poblet. Esperem aquest urbano, cap problema.

Pero es clar, ningú pot saber-ho al 100%.... Us sentiu afortunats, macarres?


Els homes estan clarament preparats per si feu cap moviment amb les vostres armes.

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog