El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Rerefons del món
Llegit 2800 cops
Maig 14, 2014, 02:44:24 pm
Rerefons de la partida. S'admeten suggeriment a tutti, que això és global.

El rerefons és una mica canalla. No m'ho tingueu molt en compte :P

L'any 2015 Catalunya declara la independència. en un primer moment no passa res violent i sembla que serà un fet la independència, ja que Europa no dóna suport ni s'oposa a això, però adverteix Espanya sobre les conseqüències d'envair. Veient com ha anat la cosa, la conca del Ruhr i algunes altres regions alemanyes decideixen independitzar-se també. I aleshores sí que es lia parda.

Alemanya fa marxa enrere sobre la seva neutralitat prèvia i envia tropes al Ruhr, incitant a Espanya a que faci el mateix. I ja que s'hi posen, l’exèrcit del Reyno envaeix també Gibraltar a més de Catalunya. Els anglesos envien vaixells al Penó i ja posats, decideixen que la independència d'escòcia tampoc els sembla bé al final i també ataquen aquest ex-territori. Irlanda, veient com va la cosa i que els anglesos estan liats en altres fronts, envaeix Irlanda del nord apuntant-se a la festa. El Marroc aprofita per tornar a envair Perejil. De Ceuta i Melilla passa mil, ja que són més una càrrega que un avantatge.

Aprofitant la crisi interna i la falta de poder executiu patent per part de les institucions europees, Rússia intenta envair alguns països d'Europa de l'Est començant pels Estats Bàltics. la comunitat internacional posen el crit al cel i la OTAN es mobilitza (sobretot EEUU i els països americans, que els seus aliats europeus ja la tenen muntada ben grossa). Un comandant de submarí americà hackeja el seu propi sistema de claus de seguretat i autoritza un atac nuclear sobre Moscou. La resposta és immediata.

Les grans ciutats són destruïdes i milers de milions de persones són anihilades. Els països del primer món són els que pateixen més, però ni tan sols Àfrica es salva del desastre. Fins i tot es desmunta internet. I no hi ha series online ni pagines porno. Fins i tot talpimon desapareix! :o És una involució tecnològica de primer nivell.

+++++++++++++++++++

I arribem a l'any 2050. La societat s'ha recuperat en part. El desastre atòmic va ser menys brutal del que s'esperava. És cert que la majoria de la població té mutacions menors i que el càncer és la principal causa de mort, però no ha estat una destrucció total del planeta. La natura, especialment, s'ha mostrat prou resistent i adaptable al desastre. Sembla ser que el desastre nuclear va tenir la inesperada conseqüència de carregar-se moltes de les malalties i insectes que més negativament afecten la flora i la natura s'ha recuperat bé. Alguns animals com les vaques es van extingir, però se n'han creat d'altres mutants, generalment a escala local., No obstant en general la natura es podria dir que té una gran salut.

La pèrdua de coneixement ha estat massiva, i sobretot s'ha perdut la majoria del teixit industrial. La humanitat es troba més o menys com a mitjans del segle XIX a nivell tecnològic, tot i que algunes mostres de tecnologia "moderna" de fa 40 anys perduren, tot i que la majoria falla o té "personalitat" per falta de manteniment.

La humanitat ha tornat a poblacions més petites i els mitjans de transport mecànic s'han abandonat en favor dels mitjans animals o de vent. les noves poblacions tendeixen a estar en llocs prèviament poc poblats, on la radiació és menor. Les comunitats tendeixen a haver adoptat una actitud de tipus far west, on l'autodefensa és primordial ja que el protector extern ha deixat de tenir massa sentit en molts casos. La maxima autoritat local tendeix a ser un alcalde, i generalment hi ha algun tipus d'autoritat de l'ordre local, però poca cosa. En molts casos aquestes comunitats depenen d'un capitost local, ja sigui voluntàriament o per la força.

Amb el nou món emergeixen noves societats i nous centres de poder. El sistema té més a veure amb organitzacions a petita escala, en alguns casos de tipus feudal, i en altres amb sistemes democràtics locals o semi-democràtics. Fins i tot algunes societats han aconseguit mantenir una certa cohesió i mantenir un sistema de coordinació de la seva acció local. En molts casos s'han rehabilitat castells medievals i torres de guaita, que esdevenen centres de poder un cop més. En diversos punts fins i tot sembla esta-se implementant un sistema de poder més ampli.

Aquest és el cas de l'antic territori dels països catalans. Després de la destrucció de les capitals, la nova gran àrea urbana del territori es troba a Amposta, on el riu navegable i el fàcil accés al mediterrani han propiciat el desenvolupament d'un poder local força eficient. Els nous boscos del camp de Tarragona han propiciat una industria manufacturera de vaixells de primer nivell. La població ja té gairebé 12.000 habitants! i poc a poc va incrementant la seva àrea d'influència, especialment al llarg de Lo Riu i la costa mediterrània. No obstant, altres zones més muntanyoses com els Pirineus romanen encara lluny del seu control. A la zona pirinenca, Berga es la ciutat més important degut al seu important potencial miner, seguida per Besalú. Degut a la difícil orografia, el burro català s'ha convertit en un important vehicle a tot el territori. Al territori valencià el cavall és més comú. Hi ha rumors de neo-dinosaures al pirineu, i les zones més contaminades com l'antiga àrea urbana de Barcelona són molt perilloses en aquest punt. Les grans ciutats són entorns on només els molt agosarats s'endinsaran, ja que pocs cops els folls que s'atreveixen a entrar-hi en surten vius o en plenes facultats mentals. No obstant, el cant de sirena de l'arqueo-tecnologia fa que molts inconscients s'hi endinsin.

Barcelona, entrant per la Diagonal


Amposta no té un poder efectiu massa potent pel que fa a legitimitat, encara, però si que té una important eina de poder: diners. És capaç d'oferir recompenses per treballs fets en nom seu. A més de reconnectar infraestructures de transport mig destruïdes que incrementen els seus ingressos i popularitat (i importància com a centre comercial), realitza una hàbil utilització d'aquesta política per capturar malfactors al territori i acabar amb abusos de poder locals oferint recompenses. Aquesta política ha anat estenent la seva influència. La important població mutant a les rodalies de Barcelona i a Montserrat fan que aquest territoris encara es considerin inhòspits, aixi com zones dels Pirineus ocupades per mutants d'Aragó, Lleida i Girona.

Entrada a les terres dels Navallers, a prop de L'H.


Els encarregats de dur a terme la recerca dels malfactors són grups de caçarrecompenses. No acostumen a ser la gent d'ideals més elevats, però si alguns dels que tenen el gatell més ràpid amb les armes del taller Puig. La Puig 2014 és una de les armes més apreciades a la conca occidental de la mediterrània per la seva duresa i facilitat de manteniment. Els fusells més famosos són els Herba de la casa Sants Migjorn & Garriga (coneguts com SMG), de Mallorca.

Són especialment destres com pistolers i tropes de terreny feréstec els Castellers, antics habitants de l'àrea de Tarragona reconvertits en hàbils combatents arrel d’haver de lidiar amb la vegetació mutant del Penedès i priorat després de que les vinyes mutessin i convertissin la zona en una zona perillosa. Aprofitant les seves nocions de fer castells, s’han especialitzat també en desfer-los: avui per avui son algunes de les tropes d’assalt a fortificacions més ferotges d’Europa.

Altres grups paramiliars famosos als antics països catalans son els diables i els bastoners. Els bastoners són especialistes en combat cos a cos, especialment utilitzant vares ui porres de fusta a cada mà. Aquests caçadors especialitzats tendeixen a especialitzar-se en capturar animals mutants vius, tot i que també poden fer servir les seves habilitats per deixar KO un humà, o esberlar-li la closca.

Els diables són famosos especialment al país valencià i a Berga. Utilitzant salpetre i altres materials, s’especialitzen en la utilització del foc com a eina i com a arma. Tendeixen a estar una mica grillats, però això també es aplicable als altres grups, o sigui que poca gent s’hi amoïna gaire.

Les incipients forces armades ampostines (uns 500 homes en total) contenen importants destacaments de tots aquests tipus de tropes. És especialment famós el Quart de Burrelleria, infanteria muntada en una constant lluita amb els mutants de Montserrat, els coneguts com a Els Ampatxes un grup de mutants sorgit (segons la llegenda) a partir de grups mutants de pares de les AMPA de Manresa i Barcelona.

La majoria de poblacions locals han desenvolupat els seus propis sistemes de govern, ja que la influència d'Amposta és encara molt tènue. L'autoritat policial local tendeix a tenir el nom d'Urbano. Molts d'ells no reconeixen l'autoritat d'Amposta, però si que s'aprofitaran de les partides de caçarecompenses que Amposta paga per mantenir certa pau al territori.Les guerres de baixa intensitat entre senyors locals són freqüents. Els seus exèrcits rarament contenen més d’una cinquantena de combatents. Com a molt.

Vandellós
« Darrera modificació: Maig 15, 2014, 10:30:31 pm per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Maig 14, 2014, 04:33:28 pm
#1
Afegeixo el Penedes forestal (vinyes mutants i altres), el potencial de Berga com a centre miner  i un comentari sobre ciutats: són postapocalíptiques totals. Edificis en runes, radiació, moltes coses mutants...

Exemple de l'aspecte de les ciutats:


« Darrera modificació: Maig 14, 2014, 04:51:47 pm per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Maig 14, 2014, 05:50:39 pm
#2
Afegides descripcions per a diables i bastoners i canvis als castellers.

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Maig 14, 2014, 06:53:59 pm
#3
 ;D

Elmoth, aquesta ambientació està molt ben feta, un bon cultiu per a tota mena d'aventures. M'ha divertit molt llegir-la. Felicitats!

En línia


Maig 14, 2014, 08:54:34 pm
#4
Elements per introduir:

FET SEGUR
- El joc de capçalera son partides de botifarra
Els grups de mutants que coneixeu són
- Ampatxes (Montserrat)
- Chayans, derivats dels estudis de reality shows de la zona. Part sud de Collserola (Sant Joan d'Espí)
- Navallers, Entre L'Hospitalet i Montjuïc. Grans lluitadors cos a cos. Tenen el seu centre sagrat a Can Tunis

RUMORS I LLEGENDES
- Diuen que hi ha uns mutants anomenats capgrossos.
- Diuen que hi ha gegants als boscos de pins. les cançons d'abans del Gran Boom ja els citaven.

« Darrera modificació: Maig 15, 2014, 04:53:33 pm per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog


Maig 14, 2014, 09:47:17 pm
#5
Elements per introduir:

- Diuen que hi ha gegants als boscos de pins. les cançons d'abans del Gran Boom ja els citaven.

Ara que estic visionant la serie "Attack of the titans", els gegants antropòfags prenent una nova dimensió. Ai ai, quina por!

En línia


Maig 14, 2014, 10:19:42 pm
#6
;D

Elmoth, aquesta ambientació està molt ben feta, un bon cultiu per a tota mena d'aventures. M'ha divertit molt llegir-la. Felicitats!

+1

Cada cop tinc més ganes de jugar!

En línia


* Maig 15, 2014, 12:02:38 am
#7
;D

Elmoth, aquesta ambientació està molt ben feta, un bon cultiu per a tota mena d'aventures. M'ha divertit molt llegir-la. Felicitats!

+1

Cada cop tinc més ganes de jugar!

Tio, això és brillant, no puc parar de riure!

En línia


Maig 15, 2014, 01:02:53 am
#8
Si, pot ser graciós per les referencies creuades, però la idea de partida està bastant allunyada d'un Fanhunter o similars. Una referència a Attack on Titan, Walking Dead o 3 1/2 to yuma no aniria desencaminada en aquest punt.

I dient això se m'acaba d'acudir una possible idea per la partida. Great. :D Ja sé per què es necessita un equip tan estrafolari de gent diferent. Deixeu'm-hi fer una volta i ens hi posem
« Darrera modificació: Maig 15, 2014, 02:13:57 am per Elmoth »

En línia
Cap balrog resisteix una bona tanda de crítics

Tira 1D6, el meu petit blog