El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - gothalo

Pàgines: 1 2 [3] 4 5
31
Rol / Re:Runequest 6
« el: Març 05, 2014, 06:05:14 pm »
Si, la veritat és que és una millora: des del combat (on ja no hi ha MR sinó punts d'acció), passant pel càlcul d'habilitats (on ja no hi ha modificadors per categoria d'habilitat) a que és molt més adaptable en termes de cultures, màgia i estils de combat. El combat, amb els special effects és molt més dinàmic també.

La veritat els que el tema del combat, amb els punts d'acció no se si m'agrada. Conec el sistema del Legend (que és el RuneQuest de Moongose, en la seva segona edició o MRQII) i em genera dubtes. bàsicament cada personatge pot fer un numero limitat d'accions per assalt de combat, en ordre d'iniciativa. Quan he jugat amb aquest sistema, em costa una mica fer el track de les accions empleades. Suposo que deu ser cosa de la manca de costum.

Aquest sistema fa que sigui definitiu tenir més accions per assalt que el contrari i es fa francament difícil sobreviure a un combat contra dos adversaris. Tenir una bona tirada d'iniciativa també es critic. Si dos personatges que s'enfronten tenen 3 accions per assalt, el que actuí primer pot fer dos atacs i una defensa, quedant en avantatge sobre l'altre personatge que només podrà atacar un cop per assalt, al haver de defensar-se dos cops (o menjar-se un atac, que en RQ pot ser molt perillós).

32
Rol / Re:Els clàssics
« el: Febrer 25, 2014, 02:28:36 pm »
A part del ja anomenat La Isla de Los Grifos, reconec que la Guia de Night City va ser un suplement al que li vam treure molt de suc. La descripció detallada de la ciutat i el mapa ens van donar molt de joc, tant a mi com a master per ambientar les partides, com als meus jugadors que quan necessitaven alguna cosa deien allò de "em conecto a un data term i consulto la guia de la cuitat" i fullejaven el llibre.

També mereix una menció la guia d'armas y equipo de Advanced D&D 2a edició com a llibre de consulta del armament en entorn fantàstic, tot i que no jugàvem mai a aquest joc sinó a RQ, ens servia una mica per veure com eren les diferents armes que feiem servir, de manera mes detallada a com es mostrava al RQ.

33
L'aplec / Re:Patirol a Igualada
« el: Febrer 11, 2014, 02:25:00 pm »
En un altre fil em preguntava que és la PatiRol i la Patinight. Ara ja tinc tota la informació. És que com que sóc novell encara estic en fase d'exploració dels fòrums  ::).

15 de febrer? Consultaré amb l'estat major a veure si, com a mínim, podem passar a fer un cop d'ull  ;).

A reveure,

JordiRPG

a veure si podeu venir i jugar una estoneta.   ;)

34
Rol / Re:Runequest 6
« el: Febrer 11, 2014, 02:24:05 pm »
tot i que he vist que ho has descobert per tu mateix la patinight és una sessió dedicada a jocs de rol o de taula que es fa el darrer dissabte de cada mes a Igualada.

També tenim la Pati-rol, que es fa el tercer dissabte de més parell i que disposa de un espai més gran que a la patinight. Aquesta setmana en tenim una amb partides de Pathfinder pel matí i de Star Wars D6, més Pathfinder, una partida d'iniciació que fa en gaelos i una de la Crida.

La tercera activitat rolera que organitza el Pati d'Igualada es la Pati-Societat Pathfinder, que es fa el segon dissabte de mes Senar on es juga exclusivament a Pathfinder Society, la variant del joc pensada per ser jugades en convencions, amb escenaris predissenyats i un sistema de control per tal que puguis jugar en diferents jornades amb el mateix personatge.

I si ets aficionat als llocs de taula, encara tenim la Pati-Trobada, que va ser el bressol de tot això i que es celebra el tercer dissabte dels mesos senars, on pots gaudir de jocs de taula diversos, cedits amablement per la gent del pati.

35
Presentacions / Re:Salutacions
« el: Febrer 10, 2014, 11:52:02 am »
encantat de trobar-te. la meva crisis dels 40 s'ha manifestant tornant a jugar a rol  :P

36
Inspiració / Re:webs amb dibuixos
« el: Febrer 05, 2014, 11:57:13 am »
jo tinc als meus bookmarks una web que permet generar imatges per els meus personatges. Te diverses eines, jo recomano HeroMachine 3, que es la més personalitzable de totes. L'adreça web es http://www.heromachine.com/

Deviant art es un bon lloc per començar a fer cerques. sinó sempre tenim la opció de cercar a google

37
Rol / Re:Runequest 6
« el: Gener 29, 2014, 04:54:58 pm »
jo el tinc a la wishlist. el material de RQ que tinc es el de JOC. Suposo que li faré un forat a la meva bibioteca, el preu dels 50€ no es gaire allunyat del que trobem en aquest tipus de franquicies (el pathdinder val precisament això).

De les coses publicades per Moongose, tinc el Legend, que es el MRQII sense referencies d'ambientació i que em va costar en pdf la acollonant xifra de 1 dolar.


38
L'Anell Únic / no puc jugar
« el: Gener 29, 2014, 04:51:16 pm »
perdoneu que no hagi dit res fins ara. porto uns dies bastant de cul i haig de deixar la partida. em sap molt de greu  :'(

39
L'aplec / Re:Pati Societat Pathfinder
« el: Gener 09, 2014, 05:46:16 pm »
ens veiem a l'Ateneu dissabte :D

40
Inspiració / Re:Inspiracions apocalíptiques i post-apocalíptiques
« el: Gener 09, 2014, 05:41:51 pm »
carai quanta cosa per veure!!!

a nivell de cinema, m'heu fet venir al cap la pel·licula soylent green (crec que en castellà es va dir cuando el destino nos alcance) i d'aquí he saltat a THX 1138 o a La Isla.

gran referencia la de la fuga de logan.

recordo la serie de mecanoscrit del segon origen als inicis de tv3, encara que a mi em va enganxar molt més la novel·la (l'Alba, una noia de catorze anys verge i bruna...) En aquella època també van fer la versió televisiva d'El dia dels trífids, que s'ha citat anteriorment.

41
L'Anell Únic / Re:Partida
« el: Gener 09, 2014, 05:18:05 pm »
ho veig. arribo en mig de la acció. quan en Porovma ho digui entro en acció.

42
L'Anell Únic / Re:Partida
« el: Gener 09, 2014, 05:06:05 pm »
perdoneu la absencia. he estat una mica desconectat per nadal. llegeixo el que ha passat fins ara i m'hi afegeixo.

43
L'Anell Únic / Re:Preliminars
« el: Desembre 13, 2013, 03:29:13 pm »
Bé, aleshores podem o començar al gener de 2014 o començar ara i en Mobuttu ja s'unirà al grup més endavant?

per mi com vagi millor. les dos opcions em van bé

44
Rol / Re:Rol per canalla
« el: Desembre 10, 2013, 10:46:42 am »
te bona pinta. ara a esperar a que surti

45
L'Anell Únic / Re:gothalo
« el: Desembre 05, 2013, 03:32:07 pm »
ho tindré en compte, sobretot la rodela, per que l'arc es la meva arma principal i un escut més gran deu destorbar bastant. Es pot fer servir alhora l'arc?

tema econòmic. tenim molts calers per tal comprar equip o como funciona?

Pàgines: 1 2 [3] 4 5