El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Menecrates

Pàgines: [1] 2 3 ... 35
1
Rol / Re:Fate i derivats
« el: Novembre 09, 2017, 01:42:04 pm »
Reobro el tema per què, després d'un parell d'anys sense dirigir aquest sistema estic tornant a mirar-me'l.

La veritat és que haver passat pels jocs Powered by the Apocalipse em sembla que ha obert maneres de mirar els jocs. Hi ha una part en tots els diferents llistats de "principis i obkectius" del DJ... m'ha donat una manera diferent d'entendre regles i la seva aplicació.

I amb aquesta nova visió tinc ganes d'acostar-me de nou al Fate, a veure què hi trobo.

Sistema a part he trobat que hi ha una muntanya imparable de material, de bon material.

Aquí hi ha tots els Móns Fate en anglès, pagant el preu que tu vulguis pagar.

I aquí hi ha tot el que ha traduït Nosolorol, manuals bàsics al preu que tu vulguis i móns fate a molt baix preu en pdf (i més ara que ve el Black Friday...).

A gaudir-ne!

2
Rol / Re:Transhumanity's Fate en català
« el: Octubre 10, 2017, 01:40:17 pm »
Gràcies per la floreta, tot i que agrairia que m'indiquessiu les errates que trobeu (que n'hi ha segur) per poder corregir-les.

Heus aquí allò que busques. La malla és omnipresent  ;)
Full de personatge i de servidor de Firewall editables

Gràcies!

Alguna he vist. Quan tingui una estona te les passo per aquí...

3
Rol / Re:Dungeon World a la Terra Mitja?
« el: Octubre 10, 2017, 08:31:40 am »
DW no és massa heroic per una ambientació més fosca tipus EAU? No sé, parlo d'orella ja que no he tastat en profunditat cap dels 2, però la idea que tenia és aquesta...

Aquesta és la idea que m'agradaria posar a prova. Molta gent ha interpretat la senzillesa i frescor del sistema de DW com un enfoc més èpic, gamberro o inclús humorístic.

La meva tesi és que és com el D&D Bàsic, depèn del to que tu li donis. Amb les modificacions que proposo i la col.laboració del grup de jugadors jo penso que es pot jugar aquesta ambientació.

A veure si tinc sort i ho podem provar.

Seguim!


4
Rol / Dungeon World a la Terra Mitja?
« el: Octubre 06, 2017, 05:44:06 pm »
Fa dies que treballo en una petita ampliació de regles per jugar a Dungeon World a la Terra Mitja, en concret a l'ambientació del joc l'Anillo Único (després del Hòbbit i abans del Senyor dels Anells).

Ho teniu aquí:

https://docs.google.com/document/d/18rfQsr3q3XYLhYcxNkkhiEXaNYqIokePVQ79I8RbUeQ/edit?usp=sharing

Qualsevol aportació serà molt benvinguda!

5
Presentacions / Re:Em dic Jaume
« el: Octubre 06, 2017, 09:21:02 am »
Bon dia Jaume!

Sóc en Pau/Menécrates.

No t'enganyaré, el fòrum no està massa actiu darrerament...

Qui sap si amb la teva arribada podrem cantar allò de "no estava muerto estava de parranda"....

Ets un rolero veterà o novell? Amb quin tipus de jocs la fas?

6
Rol / TRanshumanity's Fate en català
« el: Octubre 04, 2017, 05:28:36 pm »
M'estic rellegint la preciosa traducció de'n Meriba d'aquest manual, però sóc incapaç de trobar les fitxes en català.

Algú sap on són?

7
Rol / Re:Dragones & Gaviotas
« el: Setembre 26, 2017, 03:38:27 pm »
Boníssim.

Imprescindible.

Està inspirat en un que es diu Dungeons & Donalds...

8
Rol / Re:Sistema Solar vs Mutant Year Zero
« el: Agost 08, 2017, 03:44:13 pm »
Sistema Solar.

Un joc directe, fàcil de jugar (no tant de dissenyar ambientacions i dirigir) i amb ganxos molt directes a l'acció. El seu sistema d'experiència m'encanta!

9
Rol / Re:Outer Space vs Fading Suns
« el: Juliol 18, 2017, 03:29:30 pm »
Per 4 sessions em quedaria amb l'Outer Space.

El FS és un joc de campanyes llargues...

10
Rol / Re:Star Wars D6 vs Puerta de Ishtar
« el: Juliol 04, 2017, 11:56:18 am »
La Puerta de Ishtar: ambientació diferent i una proposta de sistema de joc que beu de fonts clàssiques i indies.

M'agradaria veure què tal rutlla.

11
Rol / Re:Blades in the Dark
« el: Juny 26, 2017, 12:34:47 pm »
Avui toca presentar al primer membre de la banda.

Es tracta de'n Azaroth, alias "Snake". Es tracta d'un  xiuxiueig, els personatges amb més aptituds per allò arcà i per la canalització espiritista.

L'Snake prové de Tycheros, una terra molt desconnectada de les Illes Trencades, i els seus habitants són coneguts i repudiats per dur part de sang demoníaca a les venes. De fet això sempre s'acaba notant, i en l'Snake això es veu per què té escames enlloc de pell en moltes parts del seu cos. Si a això hi sumes les múltiples escarificacions que s'ha fet al seu cos alt i prim i la extranya túnica que porta, li dona un aspecte bastant sinistre.

L'Snake ha arribat a Doskvol (molt lluny de la seva llar) per dos motius: està a la recerca d'un artefacte màgic relacionat amb el seu llinatge i per què vol aconseguir més poder que el seu mestre.

El Vici de l'Snake (tots els personatges tenen un vici que els ajuda a superar l'estrès de la vida del briball tot i que a vegades els porta problemes) és ben extrany, com ell, gaudeix experimentant ser posseït per esperits. Normalment la seva proveïdora és Salia, de la facció d'esperits lliures dels Reconciliats.

Snake té bones relacions amb Flint, un traficant d'esperits amb qui sovint fa negocis; i manté una rivalitat amb Quellyn, una bruixa que cerca (sembla) el mateix artefacte que cerca Snake.

12
Rol / Eclipse Phase ALLIBERAT!
« el: Juny 23, 2017, 08:37:10 am »
Bones,

alguns de vosaltres ja sabeu del joc Eclipse Phase, un joc de ciència ficció transhumanista.

Els seus creadors, des d'un bon principi sempre l'han distribuït en llicència Creative Commons i et pots descarregar tots els manuals en pdf a la seva web. Gratis.

Quan va sortir en castellà, la gent d'EDGE es va fer el ronso amb el tema del pdf. Ara han obert la seva botiga de pdfs i el venen.

Al col.lectiou de G+ del joc han fet recolecta i l'han comprat.

Ara el distribueixen.

Aquí el teniu: https://drive.google.com/file/d/0B0rJjay632p_SWNYYUcyaDdaTk0/view

Això no és il.legal de cap manera per què com consta en la mateixa pàgina de crèdits del pdf el manual està sota aquesta llicència:

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/


13
Rol / Re:Blades in the Dark
« el: Juny 22, 2017, 03:36:11 pm »
La banda que ens ocupa es fa dir Els Shahmanad , nom d'una antiga divinitat Iruviana (cultura similar als perses i als egipcis), coneguda també com la Reina de les Serps.

Això ja dóna a la banda una reputació de extranys.

Es tracta d'una banda d'assassins i dins d'aquest àmbit d'actuació la seva especialitat són les desaparicions (les altres opcions a triar eren els accidents, els assassinats i els rescats).

El seu terreny de caça habitual és la rambla Est de Silkshore, un carreró que dóna al riu ple de burdells i bars de mala mort. Si preparen un cop que té que passar a aquesta zona obtenen +1d a obtenir informació i una activitat extra en la fase de recés per preparar el cop. En aquesta zona opera una banda de contrabandistes anomenats els Perdiguers de la Boira, que estan molestos amb l'aparició d'aquesta nova banda (relació a -1).

Tenen la base d'operacions al pobre barri de Charhollow (un laberint de cases i vivendes apilonades). Es tracta d'una petita casa semisoterrada abandonada al final d'un carrer fosc. Aquesta casa no inclou ni allotjament pels membres de la banda ni és secreta, cosa que aporta dos ganxos d'aventures bastant importants.

Dins les habilitats especials de banda, han triat de del Vel del Corb: aquesta banda domina un estrany ritual que fa que quan maten a algú, els corbs buscamorts dels Guardians Espectral (cos policial que persegueix als esperits dels morts recents) no detecten res.

Dins les millores possibles el grup va triar:
- taller: hi ha una antiga destil.leria de cervesa artesana que serveix de taller, biblioteca per alquimistes i inventors (es poden dur a terme projectes de llarga durada sense haver de buscar espais preparats). Aquesta destil.leria la utilitzava la banda d'Ulf Ironborn per destil.lar aiguardent skovlià (cultura del joc similar a les cultures nòrdiques), cosa que ha fet guanyar la hostilitat de'aquesta banda (relació a -2).
- equip especial - arnés d'assassí: el grup ha inventat un arnés que permet dur més equip de l'habitual sense que afecti la mobilitat i discreció dels personatges. Aquest invent es va fer en col.laboració amb la banda dels Saquejadors de les Terres Mortes amb qui tenen una relació de col.laboració (relació a +1).

Un contacte important per la banda és Lydra, una negociadora iruviana que obté "treballets" per la banda. Tenir-la de contacta fa que tinguin un inici d'amistat amb la banda de les Faixes Vermelles, que també són iruvians (relació a +1) però alhora van obtenir una relació d'interferència mútua amb les Germanes Dimmer (unes estranyes i sinistres monjes de clausura - relació a -1).

14
Rol / Re:Blades in the Dark
« el: Juny 22, 2017, 10:47:04 am »
Salut!

De nou per absència del DJ titular vam fer una segona sessió de BitD (3 jugadors, només repetia l'incansable Nyarla) i com que això ha anat agafant una certa dimensió em ve de gust explicar com està anat, així em serveix de registre i alhora podeu veure com és i funciona aquest gran joc.

Començaré explicant els personatges . Un en cada post. I després faré una breu crònica comentada de les dues sessions.

En els jocs Powered by the Apocalypse la creació de personatges és molt important, sol ser ràpida i directa, però alhora és altament inmersiva en l'ambientació i ofereix una muntanya de ganxos per a aventures, side-quests i pistes per a la interpretació dels pjs.

Començo, en el proper post, amb l'explicació del personatge principal: LA BANDA. Aquest joc inclou un meta-personatge que engloba tot el grup. Allò que en Ars Magica seria l'Aliança, aquí és la Banda. Els personatges dels jugadors són una banda de delinqüents de baixa estopa que intenten fer-se un lloc a la dura ciutat de Doskvol.

La Banda es crea com un personatge, té fitxa pròpia i evoluciona com ells. Es crea un cop tens els personatges dels jugadors creats, però em ve de gust explicar-ho primer.

Comencem!

15
Rol / Re:D&D5a vs Pendragon
« el: Juny 20, 2017, 04:11:11 pm »
Jo triaria PENDRAGON.

Primer per què és un joc que recordo amb afecte, vaig fer-ne la presentació a les jornades del nostre club a Girona just quan va sortir. Recordo llegir-me'l en menys d'un dia...

Segon per què és un joc amb una ambientació molt enfocada (cavallers artúrics) i val la pena que el grup estigui motivat. Si ells/es m'ho han demanat deu ser que els hi agrada el tema.

Tercer per què és un joc ideal per campanyes. Amb 20 sessions  (uns 5-6 mesos de partida setmanal) penso que es pot desplegar tota la grandesa del joc.

I quart, per què tindria la excusa ideal per comprar-me la edició de Nosolorol que la trobo preciosa però no vull fer la despesa per què romangui a les meves estanteries acumulant pols....

Pàgines: [1] 2 3 ... 35