El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Gaelos

Pàgines: [1] 2 3 ... 40
1
L'aplec / 10 anys jugant a Igualada
« el: Desembre 05, 2017, 07:56:30 pm »
Hola gent!

Fa temps que no passo pel fòrum, casi tant com la meva actual ocupació laboral (¬¬), però afortunadament encara tinc algunes estones per jugar de tan en tan i donar a conèixer els jocs de rol. I coses com aquestes les puc fer gràcies al Pati, i que aquest desembre celebrem els 10 anys ja :D.

Per a festejar-ho com cal, hem organitzat diferents activitats, entre altres, com no podia deixar de ser, rolejant :).

Aquí teniu el programa:
https://elpatidigualada.blogspot.com.es/

I aquí seguir-ne levolució:
https://www.facebook.com/groups/48672287641/

Sí, amb tastet de rol i taula de rol per a infants ^^.

2
Rol / Re:D'n'D en castellà
« el: Març 22, 2017, 02:22:23 pm »
Hi ha le versió adaptada de Eirador també... amb força material gratuit.

3
L'aplec / Re:8 d'Abril. Jornades de Rol a Sant Sadurní
« el: Març 14, 2017, 03:15:29 pm »
Aquest cop ho tinc complicat, treballo pel matí, plegant a les 14:30. No sé què faré després però no crec que pugui escapar-me a fer alguna partideta...

4
Rol / Re:Star Wars (FI, FD, ER) vs Etern Estiu (Copa Gygax)
« el: Març 04, 2017, 11:04:33 am »
El nou de Star Wars, o Etern Estiu.

Jo no sóc gaire de SW, però de jugar-hi, no em voldria complicar amb sistemes de joc amb daus propis, ni un joc que me'l venen per fasciles.

Per altre costat, l'ambientació evocadora de Etern Estiu, em desperta la curiositat.

Vot per Etern Estiu.

5
La paradeta / Re:Busco mòduls Senyor dels Anells
« el: Març 04, 2017, 11:02:09 am »
Jo tinc uns quants llibres, és el què hi havia per la zona quan vaig començar a conèixer el món dels jocs de rol... però em costa desprendre'm de la meva discreta biblioteca rolera. De tan en quant m'agrada donar un cop d'ull a diferents llibres, del MERP he mirat no poques vegades el Monte Gundabad (font d'inspiració claríssima de Un Millón de Trasgos).

6
L'aplec / Re:Primera experiència rolaire
« el: Febrer 28, 2017, 10:28:09 am »
Ja és casualitat, jo al Pati vaig rebent gent nova de tant en tant, i ara fa tres setmanes se'ns va apuntar una mare a jugar, i el seu fil de 10, encuriosit per les búsquedes que feia la mare de retrats (pel su pj de la Crida), es mort de ganes de jugar i la mare li vol fert un tastet ja de rol (amb tres sessións de joc ja es tira a la piscina de la direcció de partides, m'encanta!).

I jo li he recomenat comenat també que juguí amb l'ambientació de la Guardia Ratolí (però amb un sistema més senzill, que encara no ho té per mà, i hi jugará utilitzant el sistemet que vaig fer de DoR). Justament amb el mateix sistema que els he dirigit als meus fills també en aventures de la Guardia Ratolí, i encara prou bé :).

Em sembla una ambientació molt adecuada per introduïr a certs jugadors, el punt de partida fa les coses fàcils, i tot el suport gràfic amb el què compte és molt evocador.

Perdona la intromissió al fil argumental del tema, si no és massa encertada.

7
Enllaços / Re:Llistat d'enllaços
« el: Febrer 18, 2017, 08:12:25 pm »
Caram, moltes gràcies per la feina, i compartir-la :D.

8
Presentacions / Re:hola
« el: Febrer 16, 2017, 07:08:39 pm »
Que no us enganyi la modèstia del Llorenç, és un gran company de rol, que quan ha pogut i calgut sempre ha donat un bon cop de mà al Pati i a la Societat Pathfinder aquí a Catalunya :D.

Celebro veure't altre cop per aquí company!

Pd: Va anar bé el dissabte per la tarda a Sant Sadurní?

9
Rol / Re:Jocs amb poca preparció
« el: Febrer 14, 2017, 10:27:49 pm »
Jo per aquests casos tinc sempre preparades varies partides, seguint el concepte de "la partida de demà": http://frikoteca.blogspot.com.es/2013/08/ten-preparada-la-aventura-de-manana.html

Són 4-5 aventures que tinc per mà i les utilitzo per inciar al món dels jocs de rol, ja que als Dilluns de Rol, uns quants cops l'any em trobo amb gent que pregunten si poden venir a veure què és això dels jocs de rol, i els dirigeixo aquestes partides que em resulten fàcils de dirigir i així puc estar totalment centrat en les respostes als estimuls dels jugadors i acabar de perfilar la narració de l'aventura.

De sistemes comercials, m'agrada molt Bàrbars de Lemuria, fa que la gent pedint la por a acostar-se a un joc amb mecàniques complicades.

Altre opció és tirar d'algun dels sistemes que estic trastejant. Com Doble o Res o BD20. Amb els meus fills els he dirigit aventures portant guardies ratolí amb el sistema DoR sense problema; també l'he utilitzat als Dilluns de Rol i ha fet el fet. I amb BD20, també puc fer coses ràpides sense complicar-me la vida.

10
L'aplec / Re:Jornades de Rol a Sant Sadurní, 11 de Febrer
« el: Febrer 14, 2017, 03:57:29 pm »
Doncs unes jornades al sac :).

Aquesta vegada em vaig quedar una mica amb les ganes. Ja que tenia pensat jugar partida de Clásicos del Mazmorreo, que em fa gràcia el joc. Però en aquesta ocasió vaig poder arrosegar amb mí a una companya de joc que sent mare de dues canalles petites, li costa sortir de casa per anar a jugar... i no és del seu gènere preferit, i tan jo com l'altre company habitual que m'acompanya a les jornades, vam fer taula amb ell per passar una estona plegats.

El joc escollit va ser Skyrim. I sí, el sistema va ser pathfinder. Per sort, els tres vam poder donar prou pes a la interpretació dels pjs (ella portava un sacerdot home llargandaix, jo un lladregot fèlid, i el company una humana guerrera/lladregota), una aventura amb misteri, un enigme a descobrir entre les líneas de diferents notes d'amenaça enviada a una regent, i una mica d'acció en una cripta contre el conspirador i els seus servidors.

Arriscat això de posar enigmes en una partida per a jornades roleres, és fàcil que el grup es trabi. En tot cas la cosa va anar prou bé a mans de la Directora de Joc.

A part d'aquesta experiència personal, le sjornades prou bé. Partida de 0dball de mati i tarda a Dark Conspiracy, partides Syrim, Stargate, pathfinder, 3:16 Masacre en la Galaxia i clásicos del mazmorreo.

11
Inspiració / Re:Podcasts de rol?
« el: Febrer 08, 2017, 10:12:21 pm »
Doncs no se pas què dir-te, no en sóc pas consumidor d'aquests articles... però segurament si ho fes, miraría de poder escoltar alguns videos de youtube de Complejo de Master o de la Rol School.

12
Rol / Re:Mapes
« el: Gener 30, 2017, 02:29:11 pm »
Mapes, un punt interessant en la nostra passió, els jocs de rol.

Jo tiro força de material aliè, afortonadament hi ha gent que penja material de lliure distribució per a qui ho necessiti. Altres cops he agafat el google earth hi he navegat per la terra buscant espais interessants, en molts cops, canviant l'orientació de la porció de terra, o deformant-la lleument, n'hi ha prou per tenir bons resultats.

Per acabar, en ocasions he fet alguna cosa utilitzant editors bàsics que venen amb videojocs com ara Age Of Wonders.

P.D: En aquests moment estic començant campanyeta, aprofitant una one-shoot per testejar un dels meus sistemes de joc en un Dilluns de Rol que va agradar força, i per tirar-ho endavant estic aprofitant els plànols fets per Eneko Menica http://eltomocarmesi.blogspot.com.es/. I el document que va traduïr en Jordi Morera sobre sandbox.

13
L'aplec / Re:Jornades de Rol a Sant Sadurní, 11 de Febrer
« el: Gener 27, 2017, 04:48:51 pm »
Doncs els dos jocs que comentes són fanmade.

De fet el de Stargate és un derviat molt deformat de Pathfinder, el joc que coneix el xicot que dirigeix les partides. A mi em sembla forçat, però hi ha tan d'amor i esforç radera que no pots dir que no s'ho curra. Però possiblement algun fenèric tipus RyF li aniria millor.

Skrym, no t'ho puc confirmar.

14
L'aplec / Re:Jornades de Rol a Sant Sadurní, 11 de Febrer
« el: Gener 27, 2017, 12:32:55 pm »
Doncs, en el cartell que hem va passar en Haco, apareixen:
Clásicos del Mazmorreo
Traveller the New Era
Stargate
Brujería (¿?)
Societat Pathfinder
Skrym
...
i algun més.

A mí, personalment, em faria gràcia jugar a Clásicos del Mazmorreo.

15
L'aplec / Jornades de Rol a Sant Sadurní, 11 de Febrer
« el: Gener 27, 2017, 11:39:56 am »
Dissabte 11 de febrer, tindrem les quintes jornades de rol a Sant Sadurní.

Horari: 10-22h
Local: Índex: C/ Pompeu Fabra, 34 - Sant Sadurní d'Anoia.

Havent assistit a tres de les darreres quatre jornades, espero poder assistir a aquestes també :).

Ens hi veurem?

https://www.facebook.com/events/1862815900669875/

Pàgines: [1] 2 3 ... 40