El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Temes - Oddball

Pàgines: [1] 2
1
L'aplec / Primera Niggujocs a Barcelona (9-10 setembre)
« el: Setembre 07, 2017, 06:54:55 pm »
Bones! Penjo el missatge que m'han enviat la gent de l'Associació Lúdica-Sants Niggurath, convidant a les seves jornades d'aquest cap de setmana:

Aquest dissabte t'esperem a la primera NigguJocs
Serà el 9 de setembre, de 18.00 a 6.00 hores, al Centre Social de Sants

Ets un apassionat dels jocs de rol i de taula? Tens un joc al que fa temps que hi vols jugar i no trobes ningú amb qui fer-ho? Doncs vine el proper dissabte 9 de setembre, entre les 18.00 i les 6.00 hores, al Centre Social de Sants. L'Associació Lúdica Sants-Niggurath organitzem la primera jornada "NigguJocs"!!!!

Tindrem una ludoteca on podràs jugar a aquell joc que fa temps que vols provar i diverses partides de rol preparades. També pots portar el teu propi joc o muntar la teva partida de rol amb els col·legues.

A més,s'organitzaran algunes partides de rol com "Sombras Urbanas", "Feng-shui", "Falkenstein" o "Warhammer".  The Drobbit Store ens farà una presentació dels jocs de Dice Forge i de Juego de Tronos (cartes). I podreu provar el nou joc de taula "Pandemonium" per gentilesa de Forja Enana.

I abans de finalitzar la nit, sortejarem alguns exemplars del joc de rol "Campeones de Verne", de Carlos Plaza.

Recorda, ens trobarem al Centre social de Sants, al carrer Olzinelles, 30 de Barcelona. S'hi pot arribar amb Metro (L1 i L5, parada plaça de sants), autobús (50 i D20) i tren (parada Sants-Estació).

T'hi esperem!!!

Associació Lúdica-Sants Niggurath

2
El prestigiós, informat i entenimentat diari "El Mundo" ha publicat aquest estupendu article!

Que sapigueu que sou unes relíquies del passat! Quan llegiu aquest article caureu al forat d'on no hauríeu d'haver sortit mai, com el coyote quan mira a terra després d'haver deixat enrere el penya-segat. Fareu puf, colla de "románticos trasnochados"! Carques! Esteu avisats! I no discutiu, eh? Qui millor que el Mundo per opinar sobre el Auge i Caída de un Imperio??!!


Pel contraatac de les forces del bé:

3
L'aplec / Jornada de rol a Sant Sadurní, 21 de novembre
« el: Novembre 15, 2015, 08:58:41 pm »
Bé, finalment ens toca a nosaltres.

Per motius de feina no hi estic gaire ficat (tot i que hi participaré), però les primeres jornades de rol de Sant Sadurní es celebraran el proper dissabte, 21 de novembre, al local Índex: C/ Pompeu Fabra, 34 - 08770 Sant Sadurní d'Anoia.

Per més informació:

Facebook de l'esdeveniment

4
Inspiració / Música: Lindsey Stirling
« el: Agost 27, 2015, 02:50:36 pm »
Jo vaig ensopegar amb ella per casualitat mentre rondava pel YouTube. I al final resulta que agrada a tota la família.

La Lindsey Stirling és una violinista que sembla força simpàtica i amb tendències un xic freaks. A part de tenir les seves pròpies cançons, ha versionat bandes sonores de pel·lícules i videojocs, com Star Wars, Game of Thrones, Skyrim, Dragon Age, Assasin's Creed, Zelda o el Senyor dels Anells. Per mostra, adjunto l'enllaç de la versió d'Skyrim que ha fet amb en Peter Hollens, que hi ha posat les veus.

Combina molt efectes electrònics amb el violí i és possible que alguns la trobeu adequada per posar de fons en partides d'ambientació diversa.

5
Rol / Jocs de rol compatibles amb jocs de taula (o al revés)
« el: Juliol 06, 2015, 05:19:26 pm »
Bones!

El tema iniciat per en Trobanoms en un altre fil sempre m'ha despertat força interès: joc de taula que es relacionen amb jocs de rol, que idealment comparteixen un "motor de joc" similar i que permeten solucionar algunes de les escenes que, amb l'escala en que normalment es juga un joc de rol serien, molt difícils de solucionar. Jo he tingut ocasió de fer sevir, fa uns dies, el Brilliant Lances per resoldre les escenes de combat espacial per Traveller: The New Era. En realitat era una escena on els personatges jugadors no hi estaven implicats i només jugaven PNJ. Però tenia la intenció de no decidir jo mateix el resultat del combat i de començar a practicar amb el Brilliant Lances per fer-hi entrar després els jugadors amb més coneixement de causa. Vaig quedar molt satisfet amb tot plegat i vaig poder anar intercalant escenes de combat molt viscudes i detallades, que jo mateix havia jugat prèviament, mentre els jugadors es movien entre el maremàgnum de la batalla. Les conseqüències de la batalla (per mi desconegudes abans de jugar-la), van condicionar l'escenari posterior i va permetre afegir elements de joc que jo no havia previst.

El meu únic avís per navegants és assegurar-se que els vostres jugadors tenen interès i ganes de ficar-se en el joc de taula. Sol haver-hi un augment de la complexitat i no tots els jugadors de rol estan disposats a trencar la dinàmica d'una partida per jugar un joc que, de vegades, pot ser força complex. Al capdavall els jocs de rol poden jugar-se prou intuïtivament un cop el jugador està ficat en el seu paper i coneix un mínim la mecànica del joc.

Poso els jocs que conec (pocs). Segur que n'hi ha molts d'altres.

 • Traveller: The New Era i Brilliant Lances: Brillian Lances serveix per resoldre en graella hexagonal els combats que abans es resolien de manera abstracte fent servir les normes del joc de rol. És un joc complex però que utilitza la mecànica del joc de rol original, amb els mateixos paràmetres de naus, sensors, etc. A tots els efectes és un joc per separat (taulell, marcadors, fitxes, etc.)
 • Traveller: The New Era i Battle Rider: Battle Rider, com l'anterior, serveix per simular batalles espacials dins del rerefons de Traveller: The New Era. Però tant Brilliant Lances com Battle Rider poden ser jugats com un joc separats. La diferència amb el Brilliant Lances és que Battle Rider està pensat per escales més grans i naus de més desplaçament
 • Star Wars (D6) i Star Warriors:Aquest l'he llegit però mai l'he fet servir. Tot i així fa una pinta estupenda. Igual que en els casos anteriors es fa servir una graella hexagonal i les estadístiques de naus i dels personatges tal i com estan en el joc de rol i els diferents suplements que van anar sortint, com la Guia de l'Imperi o la Guia de l'Aliança Rebel, on hi ha abundants dades de joc sobre les naus del període de la Rebelió. També és un joc sencer jugable a part del joc de rol. A L'Argonauta en tenim una versió alterativa que us pot interessar, creada per un autor nordamericà que tenia un lloc web que ja ha desaparegut. Faltaria afegir fitxes i un plànol amb la graella hexagonal.
 • Star Wars (D6) i Miniature Battles: Similar a l'anterior, també conservant la mecànica del D6, però per batalles terrestres. Van sortir alguns suplements. També hi havia l' Assault on Hoth, per recrear aquesta escena de l'Imperi Contraataca. Em penso que era un joc separat.
 • Twilight:2000 i The Last Battle. Em penso que The Last Battle estava pensat per la primera edició de Twilight:2000. Si en els dos jocs anteriors realment els personatges esdevenien una fitxa del joc (el director de joc podria moure totes les altres fitxes, si volia, deixant que els propis PJ s'encarreguessin de la seva nau en qüestió) , aquí els personatges han de tenir un paper rellevant per intervenir-hi (han de comandar alguna unitat). És un joc complet per separat.
 • Heavy Gear. Pels amants dels mechs!! El reglament es divideix per la meitat, la primera dedicada al joc de rol i la segona dedicada al reglament tàctic. No hi ve cap element de joc de taula en format físic, està encarat a utilitzar les miniatures que en el seu dia es venien. Res que no es pugui solucionar amb cartronets i hexàgons. La mecànics del joc de rol la vaig trobar força interessant i està publicat per Edge en castellà. Crec que ara mateix està fora de catàleg, però com a mínim a Landròmina de Terrassa tenien tot el material. Si el joc de rol us crida l'atenció, Edge el va publicar com a sistema genèric per separat (Silouette Core Reglas Básicas), on hi aprofundeix una mica més pels que trobin que el que hi ha al Heavy Gear és massa just. Aquest darrer el vaig trobar a Kaburi.
Suposo que n'hi han d'haver molts més. Ja veieu que estic antiquat!! Em sembla recordar que en un món de AD&D (Birthright?) hi havia un manual i fitxes per batalles campals. Però no n'estic segur. Alguna revista de Traveller (Challenge, però no recordo el número), tenia reglaments per batalles terrestres dins del rerefons de Traveller:The New Era. Algun suplement de GURPS també feia referència al "combat de masses"


6
Inspiració / Naus de Traveller en 3D
« el: Juliol 01, 2015, 07:50:15 pm »
Pels interessats en Traveller, una parell d'enllaços interessants amb algunes de les naus més típiques del joc:

7
L'aplec / Esdeveniments gener i febrer
« el: Gener 22, 2015, 09:18:05 am »
Bon dia!

És una sorpresa ben agradable comprovar la quantitat d'esdeveniments oberts que clubs i associacions van organitzant. Me n'he adonat d'ençà que provo de mantenir el calendari de l'Argonauta actualitzat (i segur que hi ha jornades que se m'escapen). Els de la Pathfinder Society i els de Kritik estan hiperactius (com sempre  ;)), però altres grups van puntejant el calendari. Alguns amb una regularitat encomiable (com la gent del pati d'Igualada). En resum, el que queda de gener i el proper mes de febrer gairebé tenen activitats cada cap de setmana:

 • 24 de gener: Societat Pathfinder Barcelona a la botiga Joc-Kai Hobby de Tarragona
 • 31 de gener: Societat Pathfinder al club el Templo y la Torre(Barcelona)
 • 14 de febrer: One Night Stand del club Kritik (Barcelona)
 • 21 de febrer: La Pati Rol de l'Associació El Pati (Igualada)
 • 28 de febrer: Silmanit del club Silmaril (Barcelona)

Els horaris i les localitzacions els hem posat al calendari de l'Argonauta

8
L'aplec / 21es Jornades de Rol a Reus
« el: Setembre 28, 2014, 06:14:38 pm »
Bones!

El proper cap de setmana, 4 i 5 d'octubre, els de l'AJJRR (Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus), organitzen les seves 21es jornades de rol.

Per més informació: facebook, AJJRR, 21es Jornades de Rol a Reus

9
Rol / Walküre Alliberat!!! Descàrrega disponible!!!
« el: Setembre 02, 2014, 12:24:19 am »
Ep gent!!! això no té pèrdua. O al menys fa una pinta estupenda:

Westerplatte 1939 – Walküre disponible en descarga

Ah!!! El regal del Gran Senyor que Tira els Daus per la meva auto-flagel·lació repressora a Gigamesh!!!

Sona promocional, però: Jo ja me l'he baixat.  8)


10
Rol / Sobre el gènere Cyberpunk
« el: Juliol 23, 2014, 12:01:11 pm »
No sé si el gènere Cyberpunk ha envellit gaire bé. Als anys 90, quan internet era nou si que era trencador, però ara ja no ho sembla tant. Potser estem tant inundats d'spam i noses similars, o simplement ens hi hem habituat tant, que Internet ja no és un indret misteriós per explorar...  Ara que, potser amb una bona  partida podria


Jo de vegades tinc la sensació que ara mateix estem en l'epoca cyberpunk... Tecnològicament no, clar, però tot el tema de les grans megacorporacions, els mega executius intocables, la deshumanització social, les drogues de disseny, la importància de les dades i la xarxa... No us ho recorda una mica?

Recupero al vol aquesta qüestió d'en JordiRPG per obrir-ne un nou fil.

En el gènere Cibyerpunk no hi tinc gaire experiència, però n'he llegit un parell de llibres que m'han agradat força: Neuromante y Luz Virtual, tots dos d'en William Gibson. En el tema de jocs de rol només he pogut jugar a Shadowrun i menys vegades de les que voldria.

Sí que estic molt posat en el tema de Dark Conspiracy. I encara que el joc pertany més aviat en el gènere del terror modern, no puc evitar veure-hi trets del Cyberpunk. I la meva tendència és afegir-ne més quan escric i dirigeixo les partides.

És cert que alguns elements del Cyberpunk poden ser de vigent actualitat. D'altres, afortunadament, encara no han aparegut. A nivell tecnològic alguns dels llibres van aparèixer abans de l'autèntica revolució de la xarxa (per exemple, Neuromante és del 1984), així que hi han divergències evidents. Potser encara no existeixen les connexions neurals, però sí s'està experimentant en la interacció del cervell amb dispositius electrònics. Però existeixen molts altres punts en comú. A Luz Virtual apareixen unes ulleres molt similars amb les de Google i inassequibles pel comú dels mortals que contenen informació privilegiada al voltant de la qual gira la novel·la. A Shadowrun els personatges poden pilotar drons, que en el nostre món comencen no només a pertànyer a l'àmbit militar. Potser les grans autopistes de la informació no són com les descrites per "La Matriu", però existeixen igualment. Un virus informàtic, tramat per la col·laboració d'una corporació (Siemens) amb les agències d'intel·ligència d'alguns governs posa fora de servei el projecte d'armament nuclear d'Iran...

A la mediterrània, una corporació provoca terratrèmols per causa d'un magatzem de gas subterrani i el govern justifica que la inversió és massa gran i, de moment, minimitza el risc per les vides humanes per raons purament econòmiques. Costa poquet que un director de joc forci una mica més la situació i aconsegueixi un bon argument per una aventura, ¿no?  ;) I ja de passada, l'obertura de les falles, suposadament desconegudes, obre les portes a un antic portal...Hmmmm Dark Conspiracy... M'estic apartant del tema, ¿oi? Si busquem amb un xic de mala baba i mirant amb una mirada interessada podem trobar ciutats-colmena, pisos de 30m2, barris on la policia només hi gosa entrar amb vehicles blindats, possibles pandèmies que queden en res i disparen les ventes de suposats remeis fabricats per les grans corporacions farmacèutiques, la "droga caníbal" de fa poques setmanes...

En tot cas, hi ha punts en comú entre la nostra realitat i el gènere. Però les diferències encara són importants. Encara existeix una classe mitja (encara), la gent encara troba motius i força per comprometre's en projectes socials o polítics... Potser el punt més important és que encara no som prou indiferents. En el Cyberpunk ja no pot somiar en canviar el món on viuen i l'únic recurs és adaptar-se per treure'n profit i viure el següent dia.


11
Rol / Es busquen PJs i PNJs
« el: Juliol 05, 2014, 12:46:46 am »
Bona nit.

Darrerament he començat a recopilar personatges de llibres per aprofitar-los per Traveller i Dark Conpiracy. Segons em sembla, els passo com a personatges jugadors o personatges no jugadors. Genero una descripció i el full de PJ (o PNJ) amb les característiques i habilitats que li escauen. Faig alguna modificació per adaptar-lo al perfil del joc si fa falta. Per exemple, ara estic fent la plantilla de PNJ d'en Richard Baslim, un personatge del llibre "Ciudadano de la Galàxia", de Henlein. Es pot adaptar bé a Traveller: The New Era, en la seva faceta d'espia en lluita contra l'esclavatge.

S'accepten (i es busquen) suggeriments. Si teniu al cap algun personatge que valgui la pena portar al rol (o que vosaltres mateixos ja l'hàgiu "trasplantat", endavant. Prefereixo que vinguin de la literatura que d'altres mitjans. Així que si em podeu indicar el llibre on surten, us estaré molt agraït.

Fins la propera!
12
Inspiració / Inspiracions apocalíptiques i post-apocalíptiques
« el: Desembre 30, 2013, 12:16:33 pm »
Engegar el món a fer punyetes sempre pot ser un assumpte interessant. Les variants són múltiples. Algunes no són gaire originals. En qualsevol cas poden donar a lloc a entorns interessants de joc. Guardo aquest primer post del fil per anar-lo editant i anar actualitzant la llista que anem traient entre tots.

Llistat de lectures:
 • Akira,  Katsuhiro Otomo, 1982-1993
 • Assaig sobre la ceguesa ( Ensaio sobre a cegueira), José Saramago, 1995
 • El dia dels trífids (Day of the triffids), John Wyndham, 1951
 • El planeta de los simios ( La planète des singes), Pierre Boulle, 1963
 • Els Jocs de la Fam (The Hunger Games), Suzanne Collins 2008
 • Els Jocs de la Fam II: En Flames (Catching Fire), Suzanne Collins 2009
 • Els Jocs de la Fam III: L'Ocell de la Revolta ( Mockingjay), Suzanne Collins 2010
 • Fin, David Monteagudo, 2009
 • Germà de la Terrra (Brother of the Earth), Robert Swindells, 1984
 • L'any de la plaga, Marc Pastor, 2011
 • L'esquelet de la balena, Davic Cirici, 1986
 • La Carretera, (The Road) Cormac McCarthy, 2006
 • La Guerra dels mons, (The War of the Worlds) H.G. Wells, 1898
 • La Pesta Escarlata, (The Scarlet Plague) Jack London, 1912
 • Mecanoscrit del Segon Origen, Manuel de Pedrolo, 1974
 • Metro 2033, Dmitry Glukhovsky, 2005
 • Metro 2034, Dmitry Glukhovsky, 2009
 • Universo Metro 2033. San Petersburgo(Universe of Metro 2033: Piter), Shimun Vrochek, 2010
 • Soy Leyenda (I am Legend), Richard Matheson, 1954
 • ¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas? (Do Androids Dream of Electric Sheep?), Philip K. Dick, 1954
 • Warday, El día del holocausto (Warday), Whitley Strieber i James Kunetka, 1984

Llistat de pel·lícules:
 • Akira,  Katsuhiro Otomo, 1988
 • Blade Runner (Blade Runner), Ridley Scott, 1982: Basada en el llibre ¿Sueñan los androides con ovejas eléctricas?
 • City of Ember: A la recerca de la llum (City of Ember), Gil Kenan, 2008
 • El incidente (The Happening), M. Night Shyamalan, 2008
 • El libro de Eli (The Book of Eli), Albert Hughes, Allen Hughes, 2010
 • El planeta de los simios (The Planet of the Apes), Franklin Schaffner, 1968
 • El último hombre vivo (The Omega Man), Boris Sagal, 1971: Basada en el llibre Soy Leyenda
 • El último hombre sobre la Tierra (Last Man on Earth), Ubaldo Ragona i Sidney Salkow, 1964: Basada en el llibre Soy Leyenda
 • Fin, Jorge Torregrossa, 2012: Basada en el llibre Fin
 • Hijos de los Hombres, Alfonso Cuarón, 2006
 • La carretera (The Road), John Hillcoat, 2009: Basada en el llibre La carretera
 • La guerra de los mundos (War of the Worlds), Steven Spielberg, 2005: Basada en el llibre La guerra dels mons
 • Los Juegos del Hambre (The Hunger Games), Gary Ross 2012
 • Los Juegos del Hambre: En Llamas (The Hunger Games:Catching Fire), Francis Lawrence 2013
 • Mad Max, George Miller, 1979
 • Mad Max 2, El guerrero de la carretera (Mad Max 2, The Road Warrior), George Miller, 1981
 • Mad Max más allá de la cúpula del trueno (Mad Max Beyond Thunderdom), George Miller, 1985
 • Soy Leyenda  (I am Legend), Francis Lawrence, 2007: Basada en el llibre Soy Leyenda
 • Sunshine, Danny Boyle, 2007
 • 12 monos (12 monkeys), Terry Gilliam, 1995
 • 28 días después  (28 Days Later), Danny Boyle, 2002
 • 9,  Shane Acker, 2009

Llistat de sèries:
 • Freedom Project , (OVA 7 capítols) Shuhei Morita, 2006-2008
 • Mecanoscrit del Segon Origen, Ricard Reguant, 1985-1986 Basada en el llibre Mecanoscrit del Segon Origen
 • Revolution (temporada 1), Eric Kripke, 2012
 • Revolution (temporada 2), Eric Kripke, 2012

Llistat de videojocs:
 • Fallout, Black Isle, 1997
 • Fallout 2, Black Isle, 1998
 • Fallout 3, Bethesda Softworks, 2008
 • Fallout: New Vegas, Obsidian Entertainment, 1997
 • Metro 2033, 4A Games, 2010, basat en el llibre Metro 2033
 • Metro: Last Night, 4A Games, 2013, basat en l'univers de Metro 2033
 • The Last of Us, Naughty Dog, 2014

13
Inspiració / Inspiració per Etern Estiu: La gente del margen
« el: Desembre 25, 2013, 09:52:28 pm »
Bones.

Resulta que estava rellegint alguns llibres de ciència-ficció quan vaig comprar, a la darrera pati rol, un exemplar d'Etern Estiu. I per total casualitat el llibre que estava llegint era "La gente del margen" (The Folk of the Fringe, 1989), d'Orson Scott Card. Si sou aficionats a la ciència ficció de ben segur que ja coneixeu l'autor. I pels que no el coneguin, és l'autor de la saga d'Ender, que comença amb "El juego de Ender" (acabada d'estrenar als cinemes).

"La gente del margen" és un conjunt de relats curts que parlen de la supervivència de la comunitat mormona en uns Estats Units post-apocalíptics. La manera en que tot se'n va a fer punyetes no té res a veure amb el mar de fulles d'Etern Estiu. Encara que l'autor només ho comenta d’esquitllentes, els Estats Units acaben de travessar una guerra on s’han fet servir armes nuclears, químiques i bacteriològiques.

Al gra. El primer dels relats  gairebé explica la història d'un vaiver i de com supera el seu trauma de preguerra per tornar a viure en comunitat amb altres éssers humans. Gairebé fet a mida per un personatge d’Etern Estiu. En James Teague ésun individu solitari que es dedica a comerciar amb allò que pot trobar de valuós a les poblacions que ja no tenen habitants. Tragina allò que pot carregar i ho ven a alguna comunitat humana supervivent, on només s'hi queda el temps necessari. És del tipus pràctic, dels que sap jutjar si una comunitat té futur només amb un cop d'ull, que es mou furtivament per zones que coneix com el palmell de la mà i que sap que la millor manera de sobreviure és evitar la gent perillosa (els que busquen problemes o els que els atrauen sense buscar-los). No se'ns explica res de la seva història prèvia fins que troba un petit grup de mormons que ha decidit emprendre viatge cap a Utah, on es remoreja que la comunitat mormona ha sobreviscut de manera organitzada i és capaç de donar refugi als seus. En Teague topa amb el petit grup de mormons per casualitat. No vol implicar-s'hi, però sap que son una presa fàcil per qualsevol dels grups violents que sovintegen la zona on es troben. Primer els aconsella, després els segueix d'amagat per que s'en sent responsable i, finalment, accedeix a fer-los de guia (el procés és molt més llarg de com ho explico). Durant el viatge es va destapant el trauma d'en Teague. Mentre va tenint cura dels seus companys de viatge ells mateixos van tenint cura d'ell. I sense destapar més coses del relat, la casualitat li serveix, durant el viatge, una oportunitat per redimir-se i tornar a refer la seva vida entre els humans

14
Rol / Rol per canalla
« el: Novembre 17, 2013, 10:16:43 pm »
Perseguit per les constants preguntes de la meva filla sobre que faig quan desaparec de casa per anar a "jugar a rol" i pel seu total convenciment de que ella també ho vol fer, m'he plantejat en ferm organitzar alguna cosa jugable per la meva aspirant de 6 anys (gairebé). Sé que en Gaelos ja s'ha encetat com a màster de preescolar, però la conversa que vam tenir en el seu moment va ser força curta.

Pensava organitzar alguna cosa senzilla amb un dau de 6 i unes poques habilitats bàsiques assenyalades amb icones com cors, espases, mans, pocions, etc. Segurament m'hi posaré aquesta setmana si tinc prou temps. M'agradaria molt conèixer si algú ha provat alguna cosa similar i com s'ho ha manegat. Gràcies per avançat.


15
Rol / Cercant opinions sobre el sistema Silhouette
« el: Novembre 05, 2013, 11:29:03 pm »
Bones!

Fa poquet, a les jornades de Roquetes, vaig comprar de segona mà el manual de la 2a edició de Heavy Gear de Dream Pod 9, traduïda al castellà per Edge. La primera lectura m'ha semblat prou bona. Sembla un sistema senzill i solvent que pot integrar-se amb la part més tàctica del joc (combat de "mechas" i demés ferralla) que ocupa tota la segona part del manual. Les normes es basen en el sistema Silhouette. Sé que hi ha publicat el manual genèric anomenat Silhouette Core, però desconec si aporta gaire cosa més al que ja es descriu al manual de Heavy Gear. Si hi ha gent que tingui alguna experiència de joc amb aquest sistema, estaria molt interessat en coèixer la seva opinió.

Pàgines: [1] 2