El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Elmoth

Pàgines: [1] 2 3 ... 48
1
Presentacions / Re:Hola rolers
« el: Gener 15, 2018, 06:49:02 am »
Benvingut! :)

2
Rol / Re:Reis 2018
« el: Gener 07, 2018, 08:06:12 pm »
Feliç dia de reis, i feliç any a tothom!

Jo he iniciat l'any amb 6 partides de rol online, 5 a comunidad umbria (shadowrun, senyor dels anells, ars magica i marca del este), i una per wharsapp de l'univers de 40k, però per desgracia amb poc rol en taula, que és el que més m'agrada. La falta de temps i de compromis per tenir trobades regulars fa que les partides en real se m'escapin tot i alguna incursió breu.

Aquest 2018 em sembla que seguiré sense tocar massa rol en real, tot i que començaré a endrapar el Magissa, ja que l'hauré de fer servir d'aquí uns 5 anys, i sempre és una bona excusa per llegir rol :P. També he 2 venut" el Bàrbars de Lemuria de Maqui a un amic, que l'ha regalat junt amb l'esmentat Magissa als seus nebots. de moment aquest any cap regal rolaire, ja que la futura nena ha acaparat tots els recursos regaladors de la familia.

3
Disseny de regles i sistemes / TAMIDIAN GLORY. A deadly casal RPG
« el: Desembre 19, 2017, 04:31:24 pm »
Bones! A mi se m’en va el cap, i tinc amics que em xinxen perquè escrigui, o sigui que us penjo l'última paranoia que se m'ha ocorregut, i una idea de partida per fòrum desenfadada.

La ultima experiència que hi va haver d'això (Per un Grapat) no va reeixir, ja que em vaig adonar de que el reglament no s’adaptava al meu estil de roleig, i la partida ho va pagar. Em vaig despenjar i va quedar en foc d'encenalls encara que si que va ser molt divertit una bona estona.

Amb uns amics vem jugar una versió de Fraggle Rock amb goblins al món de warhammer. En aquesta partida que bàsicament controlaves diversos goblins que eren les teves "vides" i on la mort era una constant. Després d'una sessió per hangout que va ser divertida va quedar parat a les portes de la ciutat per falta de coincidència per seguir jugant en línia. l'altre dia vaig tenir la idea boja de plantejar una partida de Guardia Imperial al grup de whatsapp arrel d’un altre tema, i ja em vaig posar a rumiar ...

Us presento una barreja del reglament de Goblins i “3:16 massacre a la galaxia” intentant que siguin pràcticament una partida que no necessiti intervenció del màster per determinar què passa, sinó que cada jugador es pot apanyar per saber què llençar, interpretar les seves pròpies tirades i narrar els resultats.


PREMISSES
Sou guàrdies imperials de l’univers de 40k o starship troopers de verhoven.
Cada jugador controla 3-4 guàrdies.
La vida dels soldats és diguem que poc consistent donat el que es van a trobar davant.
Els topics de Hollywood I del cinema d’acció molen.


TAMIDIAN GLORY. A RPG

Formeu part de la unitat T de la Divisió Blindada dels planetes binaris Mon i Talp, coneguts altrament com Talpimon. La unitat T són anomenats oficialment "els Temuts" segons argot militar, encara que això va evolucionar a Tàmids per un sergent cabró amb problemes de vocalització que van tenir fa temps, i el nom va quallar. La vostra missió: entrar a sang i foc en els conflictes militars de la divisió i fer-la grossa amb els budells dels enemics del vostre Emperador i la vostra Divisió.

REGLES.
Cada jugador controla un grup de 3-4 soldats. Sou guàrdies imperials, així que el vostre cos és prescindible, barat i poc resistent enfront del que us trobareu davant. Això vol dir que cada impacte elimina un soldat.

Tens 2 característiques: "Matar" i "Fer Coses". Tens 3 bons de +1. Pots assignar-tots a una característica o repartir-los com vulguis entre les 2.

Matar serveix per a tot el que sigui combat. Fer Coses per tota la resta.

Quan es demani una revisió tira 2D6 a 8+. Si superes el tiratge aconsegueixes el que vols. En combat mates enemics depenent de les característiques de la teva arma.

Tria un rang. Màxim un sergent i un caporal per grup.
SERGENT: tens equip de comunicacions, medpack, prismàtics, pistola i espasa.
CAP: portes una MG o Llançamíssils i equip de atrinxerament.
SOLDAT: Rifle i equip de atrinxerament.

Quan s'apliqui unapeça del teu equip de manera clara, tens un +1 a la tirada.

Tens també 3 Flashbacks. Aquests comencen sense descriure. Quan vulguis, pots invocar un Flashback (escrivint què fa) i explicant com aquest flashback t'ajuda en la missió actual. Això et dóna un +2 a la tirada, et permet repetir una tirada fallida, o invocar un gir argumental (aprovat pel màster).


LIARLA PARDA AKA L'ACCIÓ
El joc es desenvolupa lliurement en la fase de "fer coses". Després vam entrar a la fase de gastar munició a mansalva. En aquesta primera fase els jugadors poden fer el que vulguin, normalment amb el vostre habilitat de "fer coses" i rolejant les escenes de preparació de missió. No es fan tirades per a les escenes socials tret que vulguis aconseguir alguna cosa (o que la lies parda amb un superior ...).

Tirada de Engagement
En aquesta fase es determina la distància a la qual es entaula contacte amb l'enemic.
Si el Sergent té èxit en la seva tirada de Fer Coses, decideix a quina distància s'entaula contacte amb l'enemic. Si falla, el màster decideix.

Hi ha 3 distàncies a les que es pot entaular contacte: Curt, Mitjà o Llarg Abast. També hi ha la distància Extrema i orbital, però aquestes distàncies no es poden escollir per part dels jugadors.

CURT ABAST. De 0 metres a unes dotzenes d'ells. Aquí es poden fer servir armes curtes, armes de cos a cos, rifles i altres. Els rifles de franctirador i altres armes estan penalitzats. És recomanable no utilitzar armes d'àrea com granades, però vosaltres mateixos ...

MIG ABAST. Uns centenars de metres. La distància estàndard d'engagement de manual.

LLARG ABAST. Els rifles poden arribar a aquestes distàncies, però els costa. La distància favorita dels usuaris de rifles de franctirador, llançamíssils i altres.

Tirades de Combat
Un cop determinada la distància, comença LA FEEEESTAAAA!!!

Pots tirar Matar (tot el que tingui a veure amb causar mal i destrucció a mansalva) o per Fer Coses.

Si Fas Coses pots obtenir bons per a tu en torns posteriors, treballar per canviar la distància de Engagement, donar bons als teus companys, mirar a veure si trobes el maleït franctirador que us està picant, trucar perquè us donin suport d'artilleria .... El que sigui.

Si tires per Matar, descriu com intentes causar la màxim destrossa als enemics. Sigues creatiu.

En tots dos casos tira contra el teu característica. Si superes una tirada a 8+, aconsegueixes el teu objectiu. En cas contrari, et menges 1 mal i un dels soldats que controlis queda fora de combat.

Crítics i pífies. Si treus un doble 1 en els daus, pateixes 2 danys. Si treus un 12, pots tornar a tirar.

Quan superes una tirada de Matar, la teva arma causa dany d'acord amb els bons següents.
Arma i Dany a abast Curt / Mitjà / Llarg i comentaris
Pistola 1d6 / 1 / - +1 dany en CaC (espasa)
Rifle 1 / 1d6 / 1
MG 1 / 2D6 / 1d6
Llançamíssils - / 2D6 / 2D6 Recàrrega lenta. Pesa com un mort! Penetrant.
Granada 1d6 / - / - Àrea. Tots els soldats en porten 2.

Totes les armes fan la meitat de mal (arrodonint cap amunt) contra vehicles i besties grans. Les armes Penetrants no tenen aquest problema.

En general, les besties i oponents als quals us enfronteu, tindran 1 punt de vida. No obstant això, vehicles, fortaleses i altres poden tenir diversos o disposar d'armadures que pal·liïn el mal sofert per les vostres armes.

Recuperació
Entre escenes, cada grup rep reforços, descansa i cura les seves ferides. Això permet que cada grup de soldats controlat per un PJ recuperi 1 ferida. Si el sergent està viu, recupereu 1 punt addicional a l'usar el medpack del metge i poder trucar per ràdio perquè enviïn més carn de canó al front.

Si un soldat s'ha saltat alguna ordre directa, pot ser ajusticiat pel Sergent (si tant el soldat com el sergent han sobreviscut a la fase de Combat).

Si el Sergent ha mort, es promociona a un membre de l'esquadra de manera aleatòria per ser el nou sergent a partir de la següent fase d'Engagement. Les promocions no sempre són les millors, ja sabeu.

Si un jugador s'ha quedat sense soldats, crea un nou grup que apareixen en el front en aquest moment.

Per al màster:
Tira 1D3 + 1. Aquest és el nombre de Engagements a la partida. Això t'ho pots saltar a la torera depenent de com de ficats estiguin els jugadors. Però més de 6 és overkill en qualsevol cas; una partida hauria de ser entre 2 i 4 Engagements generalment. Millor que cada Engagement sigui dur que no fer molts d'ells.

A l'inici de cada Engagement tira entre 2D6 i 800D6 (el que vulguis). Això són el nombre d'enemics (1 ferida per enemic) als quals es van a enfrontar els jugadors. Ells no saben el nombre exacte.
Després tira 2D6. Cada 6+ que treguis és un enemic especial, més resistent, que mata més, amb habilitats especials ...

Per cada Engagement anterior, s'incrementa en +1 el resultat de cada donat.

Òbviament quest joc és una conya marinera. Es tracta de tenir una estructura bàsica opara el roleo amb daus i la muerre d elos personatges de manera graciosa que no d'un reglament seriós. Es recomana prendre's l'experiència en broma al 100%, fer servir  tòpics de mida XXL i escenes de Hollywood en disseny i desenvolupament. Starship Troopers, Aliens, l'equip A, Top Secret, una versió Simpsoniana de Saving private Ryan, Platoon o Stalingrad és el que s'ha de tenir com a referència.


I fins aqui. :)

Salut,
Xavi

4
L'aplec / Re:11 de Novembre. Jornades de Rol a Sant Sadurní
« el: Octubre 31, 2017, 10:01:39 am »
Doncs de moment tinc lliure aquest dissabte. A veure si m'hi puc apropar. Se sap alguna cosa de les partides que es faran?

5
Presentacions / Re:Em dic Jaume
« el: Octubre 09, 2017, 05:39:54 pm »
Hola!

Benvingut al forum :)

6
Rol / Re:Dungeon World a la Terra Mitja?
« el: Octubre 09, 2017, 05:39:17 pm »
DW no és massa heroic per una ambientació més fosca tipus EAU? No sé, parlo d'orella ja que no he tastat en profunditat cap dels 2, però la idea que tenia és aquesta...

7
L'aplec / Re:Primera Niggujocs a Barcelona (9-10 setembre)
« el: Setembre 12, 2017, 07:53:36 am »
Tinc un casament :( Nyeh

8
Rol / Re:Outer Space vs Fading Suns
« el: Juliol 18, 2017, 04:08:01 pm »
Fading Suns. basicamrnt peque no tinc ni idea de què es l'outer space, mentre que del fading suns tinc el mahnual digital en algun directori perdut, tot i que no me l'he llegit mai. Em sembla recordar que era "40k meets star wars, that meets Mechwarrior (o com es digui) in a D&D space setting". Sembla prou caòtic per a ser bo en una partida com aquesta.

9
Rol / Re:Star Wars D6 vs Puerta de Ishtar
« el: Juliol 18, 2017, 04:05:12 pm »
He jugat minim 4 campanyes llargies de SW, incloent una ara mateix.

Mai he jugat a la Puerta, que és el joc pel que he votat.

Per a la resta, mastercard

10
Rol / Re:Star Wars D6 vs Puerta de Ishtar
« el: Juliol 04, 2017, 04:43:56 pm »
La puerta. per curiositat. Star Wars ja és un univers que el juguem amb certa regularitat diversos sistemes.Ens agrada fe el gamba per l'espai de cowboys. Pero precisament per això em sembla que millor canviar si haig de provar alguna cosa nova

11
Rol / Re:D&D5a vs Pendragon
« el: Juny 23, 2017, 09:42:07 am »
Pendragon. Mai l'he provat i el sistema no em mata, però em mola la idea de campanya arturica.

D&D5 el voldria provar amb una campanya més curta. No conec bé el sistema de D20, pero si es fa servir nomes el basic es probable que sigui prou senzill. L'a,bientació no em crida igual.

12
Tot i ser una merda, encara no es gaire "dura" aquesta noticia. Comparat amb coses com la cagada èpica de l'Ara amb el tema dels bilaterals entre espanya i russia (que demostra que ni hio entenen ni ho volen entendre ja que va al reves del que han dit, quan se suposa que han fet 3 articles d"investigació") aquest article em sembla la mar de tranquil. ignorar-lo es la millor opció.

13
Rol / Re:Eclipse Fase vs Deadlands
« el: Juny 08, 2017, 02:22:24 pm »
Deadlands.

Tot i que conceptualment Eclipse Phase em sembla un joc amb un rerafons xulo, per a joc aixo dels salts d'avatar i demés em sembla molt farragós. Deadlands mai l'he tastat i m'agradaria fer-ho.

14
Rol / Re:Rol per Telegram
« el: Juny 06, 2017, 03:43:19 pm »
És la meva inutilitat ofimàtica pel quie fa a les xarxxes socials.
Em sembla que ja he pogut registrar-me. Email enviat. Descarregant telegram....
A veure si això rutlla

15
Rol / Re:Rol per Telegram
« el: Juny 01, 2017, 10:42:35 pm »
Som-hi doncs! La de Chtulhu?
haurem de descarregar el Telegram aquest....

Digue'm inutil del G+, però no sé com respondre al missatge per sumar-me a la partida.... :(

Pàgines: [1] 2 3 ... 48