El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Elmoth

Pàgines: [1] 2 3 ... 47
1
Rol / Re:Dresden Files vs Torchbearer (Copa Gygax)
« el: Avui a les 11:05:27 am »

2
Rol / Re:Equilibrar els combats, o no?
« el: Maig 16, 2017, 11:00:10 am »
Depen del joc.

Jo acostumo a fer una descripció de la oposició d'acord amb el seu nivell de perill. Normalment en una campanya hi ha d'haver 2 combats per a que el grup es faci a la idea de com és el sistema a nivell de mortandat, i en el meu grup hi ha d'haver un personatge cadaver abans de que decideixin que potser s'han passat de llestos i millor córrer.

A mi m'agrada que no tiots els combats siguin assequibles pels PJ, pero tendeixo a ser un master mama, o sigui que si els destrosso en combat tendeixo a donar-los una segona oportunitat per fugir després de ser capturats, o a escapar amb algun personatge que va directament al cementiri, sense que la oposició s'escarnissi massa amb ells quan fugen.

3
Rol / Re:Etern Estiu vs Pathfinder (Copa Gygax)
« el: Maig 16, 2017, 10:56:13 am »
Colla de mainstreamers....
:P

4
Rol / Re:Dresden Files vs Torchbearer (Copa Gygax)
« el: Maig 09, 2017, 11:03:40 am »
El sistema FATE es un joc que, gracies a tots els afegits sobre els Aspectes, acaba sent extemadament tradicional en la seva concepció i estil. És un sistema de flipar-se. per novela negra no ho acabo de veure.
De Ddesden Files només he vist la serie. Em va agradar prou i em va saber greu que es cancel·lés, però de novela negra en té més aviat poc. Desconec la redacció del joc, ja que no l'he llegit, però a la serie era de "ser guay" a nvoells bastant alts, o sigui que crec que un sistema com FATE li pot encaixar.

5
Rol / Re:Dresden Files vs Torchbearer (Copa Gygax)
« el: Maig 08, 2017, 03:36:59 pm »
Ho posava a  la seva pagina web si no recordo malament. En qualsevol cas el fet d'haver de fer de contable ho considero una professió tediosa, no el goig de participar en una activitat lúdica. Era una possible sortida professional a la meva carrera que vaig evitar tant com vaig poder. Gracies per l'aclariment igualment :)

mantic el vot positiu per DRESDEN FILES.

6
Rol / Re:Rol per Telegram
« el: Maig 08, 2017, 02:08:07 pm »
NPI, però potser és interessant... Si hi ha més info, jo hi puc estar interessat. :)

7
Rol / Re:Dresden Files vs Torchbearer (Copa Gygax)
« el: Maig 08, 2017, 02:07:54 pm »
Dresden Files. Així provo FATE en profunditat. A mi és que això dels retroclons em sembla una sobirana tonteria, recuperant sistemes desfassats en el temps i en la qualitat. Que pot ser que sigui millor que DnD 4, ok, però es que l'estil de joc de "ve el master i et mata de manera aleatoria per tirar un 72 a la taula d'encontres" no em sembla rol ni una experiència que valgui la pena rememorar.

EDIT: Em diuen que Tochbearer no és un retroclon, pero vaja, segueix sent una classe de comptabilitat.

8
Rol / Re:Copa Gygax segona ronda
« el: Maig 03, 2017, 05:34:46 pm »
Ok, pero que consti que per mi 5 sessions a dia d'avui és una minicampanya. Les partides maratonianes de 5 sessions són cosa del passat. dels anys 90 concretament.

Les campanyes de 20 sessions són un mite.

Xavi

9
Rol / Re:Castillo de Falkenstein vs Mutant year zero (Copa Gygax)
« el: Abril 27, 2017, 12:12:38 pm »
Mutant year Zero. les cròniques d'en Gaelos m'han enamorat. de fet corresponen al que seria una versió lleugera d'un sistema com Ars Magica o Pendrafgon: una base d'operacions i una comunitat que evolucionen segons les actuacions dels personatges principals, però que està viva com a comunitat encara que aquests deixin d'interaccionar-hi. Porto temps pensant que les ambientacions d'aquest estil son genials, però que tenen a darrera sempre sistems molt feixucs i antics, i que es podria fer el mateix amb molta més simplicitat. MYZ potser ofereix aquesta experiencia sense sobrecarregar el sistema. Ho hauria de provar.

Vot per MYZ


10
Rol / Re:Etern Estiu vs Pathfinder (Copa Gygax)
« el: Abril 27, 2017, 12:08:28 pm »
Etern Estiu.

Pathfinder no m'agrada i crec que aporta poc. Per contra Etern Estiu en una partida llarga crec que pot aportar coses interessants. 5 sessions és una minisaga si t'ho muntes bé.

11
Rol / Re:Toon vs Shadows of Esteren (Copa Gygax)
« el: Març 23, 2017, 04:11:49 pm »
Toon. Em fa gracia provar a fer de dibuix animat. Shadows of Esteren em vaig comprar el modul de llançament que van treurem, que et presentava el sistema, una mica el món i una aventura i no em va cridar massa, la veritat. No vaig veure que aportés massa res de nou.

O sigui que vot per Toon.

12
L'aplec / Re:Primera experiència rolaire
« el: Març 16, 2017, 08:52:15 pm »
Bones de nou!

Us deixo un enllaç al blog amb la segona aventura de la Lea, ja que el post conté bastantes imatges.

https://tira1d6.wordpress.com/2017/03/16/lea-i-la-tortuga/

Salut!
Xavi

13
Rol / Re:Blades in the Dark
« el: Març 15, 2017, 03:51:11 pm »
LLegit. Un cop mirat el reglament "de debò" la cosa canvia substancialment. Em sembla un joc bastant collonut, de fet. les habilitats em resulten molt poc intuitives en diversos casos (o repetitives) però en linies generals em sembla un reglamwent ben parit. Amb classes de personatge (que és una de les coses que no m'agraden, pero son prou flexibles).

Crec que seria unmolt bon joc per adaptar a Shadowrun, cyberpunk, Firefly o Star Wars. O fins i tot mouse guard i similars.

Salut,
Xavi

14
La paradeta / Re:Busco mòduls Senyor dels Anells
« el: Març 02, 2017, 02:26:21 pm »
Comprovat. No em queda res de SdlA de JOC ni de MERP de ICE. Sorry.

15
Rol / Re:Star Wars (FI, FD, ER) vs Etern Estiu (Copa Gygax)
« el: Març 02, 2017, 02:25:21 pm »
He mirat per sobre el sistema de Star Wars de FFG. No m'ha matat. he llegit dies aventures per al sistema. Una comprada (una que va d'una nau separatista de fa 30 anys estavellada i els PJ buscant-la mentre els plouen putades) una aventura gratuita sobre una nau imperial rebel ern plan Kurtz a Apocalipse Now que m'jha agradat molt com a concepte. Les dues aventures ben trabades i dissenyades. No obnstant no son tampoc diferents a aventures "normals" i no més cinematiques que els sistems anteriors que existien per SW. De fet crec que amb Blades in the Dark aquest tipus d'aventures poden ser bastant més cinemàtiques (hi ha un hack de SW de BitD en preparació).

Etern estiu l'he llegit. Sistema senzill, dels que m'agraden i ambient opressiu. No obstant ara no recordo exactament què pero tenia alguna cosa que no em va acabar de fer el pes. no obstant el votaré, ja que crec que sí que és un joc que aporta experiencies noves (a SW hi hem jugat milers de vegades tots) i posats a provar alguna cosa nova, tiraria per aqui.

Vot per Etern Estiu.

Pàgines: [1] 2 3 ... 47