El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Meriba

Pàgines: [1] 2 3 ... 15
1
Rol / Re:Equilibrar els combats, o no?
« el: Maig 17, 2017, 08:02:45 pm »
Com a Narrador comparteixo la filosofia de l'Elmoth i en Menecrates, també pel que fa a mimar als jugadors.

Com a jugador, prefereixo que em donin un o dos avisos clars abans que surtin drows d'un cofre i em matin el personatge al primer minut de partida (sí, vivència real d'un master que vull pensar que tenia un mal dia, tot i que els crits posteriors de joia "He fet un nou record de tpk" em fan pensar que també hi ha aspirants a Pol Pot entre els masters de rol... :_(

2
Rol / Re:Dresden Files vs Torchbearer (Copa Gygax)
« el: Maig 12, 2017, 11:29:34 am »
M'apunto a jugar al Torchbearer!!! Li vaig agafar molta mania al Dresden per rebuscat al no estar disponible en la última versió del sistema Fate. Grans esperances que es tornaren en gran decepció. A més, així també provo el Torchbearer en plenitud i pateixo una estona, tot i no ser gaire fan de recórrer masmorres nit i dia. :P

3
Rol / Re:Etern Estiu vs Pathfinder (Copa Gygax)
« el: Maig 12, 2017, 11:23:02 am »
Bé, com que la premisa és dirigir una partida llarga, m'ho prendria com una oportunitat única de fer quelcom diferent amb Pathfinder. així doncs Pathfinder!  ;D

4
Rol / Re:Castillo de Falkenstein vs Mutant year zero (Copa Gygax)
« el: Abril 15, 2017, 12:23:27 pm »
Aquest cop crec que tiraré per la practicitat. És més probable que tingui la oportunitat de participar en partides de MYZ que del Castillo de Falkenstein degut a la novetat. Per tant em decanto pel Castillo de Falkenstein. Per la resta, tant els mutants com l'steampunk no em criden especialment, però sí els sistemes que puguin aportar els dos jocs.

5
Rol / Re:AD&D vs Rifts Savage World
« el: Abril 15, 2017, 12:20:18 pm »
Em quedo amb poti-poti. Em sembla una expressió més rodona i gràfica com a etiqueta pel gènere.  :P

6
Rol / Re:AD&D vs Rifts Savage World
« el: Març 28, 2017, 07:14:26 pm »
Vaja. No sóc cap fan del SW, sobretot pel tema de la iniciativa, que de base em sembla potser massa aleatòria, però com que el AD&D ja el vaig cremar prou, provaria les ambientacions del Rifts.

Així doncs RIFTS!!!

7
Rol / Re:Toon vs Shadows of Esteren (Copa Gygax)
« el: Març 28, 2017, 07:10:55 pm »
Exigeixo un recompte de vots! I res d'en Bugs Bunny, tothom coneix els seus jocs de mans, vull que sigui algú seriós com l'ànec Lukas!  :P

8
Enllaços / Re:Llistat d'enllaços
« el: Març 26, 2017, 06:39:14 pm »
Ep, al fòrum de EDGE algú ha penjat els fulls de PJ i servidor per a Eclipse Phase amb el sistema FATE. Això m'ha fet pensar en què jo me n'havia oblidat. Aquí els teniu (són editables  ;D):

Full de PJ i servidor

9
Rol / Re:experiments
« el: Març 26, 2017, 11:33:00 am »
És clar que sí home! Tot és parlar-ho entre tots els jugadors i provar-ho. No crec que tingui més complexitat que qualsevol altra aventura. De fet, tens tota l'experiència de la partida anterior com a rerefons per a la nova.

El primer que recordo, ja fa uns quants anys, va ser amb D&D. Hi ha partides que no mor ningú, i d'altres que no queda ningú. Doncs bé, en aquest cas vam aprofitar les llegenda d'aquells pallussos aspirants a herois que van fracassar.

Una mica més tard recordo també Ars Magica. Una història semblant a la de D&D i una altra d'unes generacions posteriors a un assentament creat pel grup.

Després el clàssic La Crida de Cthulhu. Diaris i correspondència guardada per advocats que, en cas de mort o no donar senyals de vida en X temps, les entregaven a coneguts, amics, companys de feina, etc. per seguir la recerca del desconegut.

També recordo partides de Vampir: Edat Obscura amb un grup i de Vampir: La Mascarada amb un altre. Les dues partides es feien setmana sí i setmana no, aprofitant els esdeveniments de les medievals per introduir elements històrics a les situades en època actual.

I per acabar, crec que n'hi havia més però la memòria em falla, barreja de Llegenda dels 5 Anells i Warhammer 40.000. En aquest cas aprofitàvem les històries jugades a Rokugán (territori emblemàtic de la Llegenda dels 5 Anells) com a rerefons d'un planeta aïllat per la disformitat i que se'n vol tornar a reclamar el delme de recursos i mà d'obra.

Crec que amb això ja tens exemples dels géneres (no jocs) més habituals del rol: fantasía, terror i ciència ficció.

Ja ens explicaràs com va l'experiment!

10
Rol / Re:experiments
« el: Març 23, 2017, 02:36:53 pm »
Sí, he fet algun experiment semblant (no amb DW-AW) però sí amb altres jocs. El resultat el considero positiu. Entre els grups amb qui ho vaig provar/jugar, n'hi va haver que senzillament van ignorar aquella mitologia/vivència viscuda o coneguda, i d'altres que van voler seguir-ne en major o menor mesura els passos. L'escull més gran que vaig percebre és la predisposició o no i grau de satisfacció dels jugadores a deixar de banda determinats coneixements que tenien com a jugadors i no com a personatges. Hi va haver gent que això li molestava o se n'aprofitava exageradament, i d'altres que en van gaudir.

En qualsevol cas, quan depenia de mi preferia introduir algun gir perquè no fos ben bé la mateixa resolució: com ara que ells siguin els descendents dels antics enemics.

11
Rol / Re:D'n'D en castellà
« el: Març 23, 2017, 02:26:31 pm »
Està accessible aquesta versió que dius en català?

Per ara no. Forma part d'una sèrie de ressenyes que havia pensat penjar sobre diversos sistemes de joc, però en voldria preparar alguna més abans de publicar-les aquí. Bàsicament es tracta de la mínima expressió d'un sistema en, si pot ser, un full cara i cara (màxim 2), a l'estil del full resum del Fate.

De totes maneres, al srd en català de D&D hi trobaràs bona part del que conté.

12
Rol / Re:D'n'D en castellà
« el: Març 22, 2017, 10:01:50 am »
Ostres quin embolic!!! Em sembla també que és una mica tard. A aquestes alçades ja em quedo amb la versió en català que em vaig fer.  :P

13
Enllaços / Re:Llistat d'enllaços
« el: Març 17, 2017, 07:08:55 am »
Bon dia a tothom!

Per a tots aquells que ja han descobert el seu sistema preferit o algun que els fa molt el pes... i els mola o inquieta el Transhumanisne i/o Posthumanisme.

Gràcies a Adam Jury y Jack Graham per la seva llicència CC.  ;)

14
Rol / Re:Toon vs Shadows of Esteren (Copa Gygax)
« el: Març 16, 2017, 10:11:31 am »
Vot per Shadows of Esteren. Ambientació i apartat artístic que m'atrauen. No m'acaba de fer el pes el tema de modificadors ineludibles i gairebé per a tot, però a la vegada em sembla curiós que tot siguin atributs mentals.

Pel Toon esperaré a que les filles creixin una mica, tot i que tampoc m'importaria tastat-lo.

15
L'aplec / Re:8 d'Abril. Jornades de Rol a Sant Sadurní
« el: Març 14, 2017, 12:46:25 pm »
Gràcies per la informació. Dissabte reservat! A veure si em puc preparar alguna partideta per si de cas. ;D

Pàgines: [1] 2 3 ... 15