El goig i l'encís dels jocs de rol

Registrar-se
 

Missatges

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Oddball

Pàgines: [1] 2 3 ... 15
1
Enllaços / Re:L'Argonauta
« el: Agost 05, 2017, 07:10:53 pm »
A punt el full de personatge per Stargate - Pathfinder, remès per en Toni "Tilk".

Ho trobareu a :


2
Enllaços / Actualització de L'Argonauta
« el: Juliol 21, 2017, 07:08:56 pm »
Bones!

Avui encetem una nova secció a L'Argonauta sobre l'adaptació d'en Tilc (Associació Lúdica el Refugi de Sant Sadurní) d'Stargate al sistema Pathfinder. Durant els següents dies anirem penjant més material sobre aquest tema. De moment hem començat per construir l'esquelet de la nova secció i posar-hi les normes especials, la taula de pífies en combat a distància i la taula de pífies en combat cos a cos.

Ho trobareu a:
- L'Argonauta, Secció Stargate - Pathfinder
- L'Argonauta, regles per Stargate - Pathfinder

Que tingueu un dia estupendu! Fins la propera!

3
Rol / Re:Outer Space vs Fading Suns
« el: Juliol 18, 2017, 10:42:48 pm »
Aquest Outer Space no sé quin és. He trobat "Teenagers from Outer Space", però no sé si és aquest el que es proposa en la votació.

Tot i així, tinc un deute pendent amb Fading Suns i el meu vot va cap aquí. Només he organitzat un parell de partides però em sembla una bona proposta de ciència ficció. Tinc l'edició antiga i em penso que han sortit altres variants del joc, però la que tinc ja em fa molt el pes. No tinc cap altre material, o sigui que tota la informació de que disposo ve d'aquest manual.

Trollkin, el rerefons és una mena de fusió entre el medieval i la ciència ficció. Té moltíssims elements que recorden el "Dune" d'en Frank Herbert.  Per exemple, un imperi format per cases nobles que posseeixen feus que poden abastar planetes, en el cas de les famílies més importants. La casa Hawkwood recorda sospitosament els Atreides i la Casa Decados als Harkonnen. Com a Dune, el coneixement de la navegació espacial està en mans d'una Confraria, però sense mutacions ni espècie ni presciència. Existeixen els escuts corporals i, si no recordo malament, la interacció entre làser i escut també té conseqüències negatives, com a Dune.  Hi ha una església monopolitzadora amb la seva versió hardcore (amb llançaflames) de la Inquisició i cultes considerats herètics. La tecnologia és vista amb recel en molt cercles. S'utilitza però pocs l'entenen i gran part de la que es fa servir va ser construïda en una mena d'època daurada de la Humanitat a la que tothom assigna un terrible final degut, precisament, a la tecnologia. Hi ha enemics externs terribles (els simbionts) i d'altres menys, que poden ser portats com a PJs. Hi ha creuades, conspiracions i el cop per sota mà és preferible a la guerra. El salt entre sistemes planetaris es fan a través de portes estel·lars que són Stargates de dimensions immenses, construïdes per una raça desapareguda que recorda els Ancestrals de Traveller.

Sobre les normes, D20 i igualar o quedar per sota de la suma d'habilitat i atribut. Va ser el primer joc que vaig veure que permetia combinar atributs diferents amb una habilitat en funció de l'ús que se'n fes, una idea que sempre he trobat molt encertada. El sistema és prou bo i ofereix algunes opcions interessants, com accentuar les tirades o incrementar les possibilitats d'èxit. El grau d'èxit té repercussió. Com a contrapartida el sistema de mal i el fet de comprar "maniobres especials" sempre m'ha que alteren la manera harmoniosa amb que es soluciona tota la resta.

La generació de personatges no la recordo ben bé. Diria que es tiren daus i es reparteixen punts. Hi ha plantilles de personatge, però son orientatives.

Fins aquí el resum exprés. Em deixo moltíssimes coses, però em penso que n'hi ha prou per saber si et pot interessar o no.

4
Rol / Re:Star Wars D6 vs Puerta de Ishtar
« el: Juliol 17, 2017, 11:43:46 pm »
Ben cert! ;D

5
Rol / Re:Star Wars D6 vs Puerta de Ishtar
« el: Juliol 17, 2017, 06:30:18 pm »
Sembla que la fal·lera StarWarsera va de baixa...

Tot i que les votacions són inapel·lables, trobo que el pronòstic és prematur. Si ho he entès bé,  la Puerta de Ishtar seria el " a veure què tal rutlla", "m'agradaria provar-ho" o "vaig a canviar" i  per Star Wars tenim "hi juguem amb certa regularitat".


6
Enllaços / Actualització de L'Argonauta
« el: Juliol 16, 2017, 11:32:45 am »
Bones!

Nou personatge a punt per jugar per Silhouette Core: la Kate Dixon.

Hacker, eco-terrorista, bloguera subversiva i aficionada a les teories sobre les conspiracions més elaborades, la Kate està en peu de guerra permanent contra el sistema, disposada a arribar allà on faci falta per defensar allò en el que creu. Nosaltres l'hem fet servir dins l'ambientació plantejada per Dark Conspiracy, però és possible situar la Kate en qualsevol partida de rerefons actual o futurista proper.

La trobareu a: L'Argonauta, SilCORE, Personatges a punt per jugar, Kate Dixon

7
Enllaços / Actualització de L'Argonauta
« el: Juliol 11, 2017, 11:07:45 pm »
Bones!

Seguint amb el sistema Silhouette Core:

"GENERADOR DE PERSONATGES v1

Amb aquesta plantilla de càlcul podreu construir els personatges de Silhouette Core d'una manera força senzilla. Seguint les etapes del manual, podreu escollir el nivell de la campanya, repartir els punts per les habilitats i els atributs i triar les avantatges i desavantatges. La plantilla conté notes i explicacions diverses i podreu construir les personatges sense necessitat de consultar el llibre. Un cop acabat el procés, tindrem un full de personatge llest per jugar, només a falta que l'empleneu amb els darrers detalls, com el nom, notes biogràfiques o el color dels ulls."

Ho trobareu a : L'Argonauta, generador de personatges v1 per Silhouette Core

8
Enllaços / Actualització de L'Argonauta
« el: Juliol 03, 2017, 11:59:56 pm »
Bones!

Darrerament hem fet incursions en el sistema Silhouette Core, inclòs jugar aprofitant ambientacions que havíem jugat amb les normes originals. En aquest cas hem jugat en el rerefons de Dark Conspiracy. Aprofitant el material que n'ha sortit, poso el primer personatge que hem fet amb el SilCORE, la Lola "Red" Cook, inspirada lleugerament en el personatge de la Chevette Washington, del llibre "Luz Virtual" (William Gibson).

Seguint la costum, s'ha obert una nova secció per personatges jugadors en el sistema SilCORE. Dins hi trobareu la Lola, en format pdf descarregable o en la plantilla Excel amb que es va crear.

Fins la propera!


9
Enllaços / Re:Els meus jocs del concurs #jdr200palabras
« el: Juliol 03, 2017, 11:50:04 pm »
I jo que tinc problemes per sintetitzar qualsevol cosa, inclosa la més senzilla de les aventures!  ::)
Moltes gràcies per compartir-ho. Com a opinió personal, si n'hagués de triar un dels dos, em quedo amb els Crononautes!

10
Enllaços / Actualització de L'Argonauta
« el: Juny 28, 2017, 02:08:23 am »
Bones!

Nou PNJ "a punt per jugar" per Twilight:2000. Aquest cop hem fet servir la fitxa col·lectiva per generar una esquadra de fusellers soviètics. Com a tema curiós, la fitxa s'ha construït seguint un dels manuals de camp que el Departament de l'Exèrcit de Terra dels Estats Units va alliberant periòdicament pel gran públic. El manual és per informar sobre l'estructura de les "forces rivals" (OPFOR), que fa servir l'eufemisme "L'Estat" enlloc de Rússia i que descriu les unitats i el seu equipament. A més, és de l'any 96, un any després de que la 3a Guerra Mundial esclati a Europa segons el context de Twilight:2000.

Així que la fitxa descarregable de joc i la descripció ho trobareu a:

11
Enllaços / Re:L'Argonauta
« el: Juny 28, 2017, 01:52:44 am »
És per la segona edició, Trollkin. Però hi han afegitons, sobretot pel que fa al llistat d'habilitats.

12
Rol / Re:D&D5a vs Pendragon
« el: Juny 28, 2017, 01:49:40 am »
Ei!!

Vot per Pendragon! El rotllo artúric sempre m'ha cridat l'atenció.

13
Enllaços / Re:L'Argonauta
« el: Juny 22, 2017, 12:17:22 am »
Ei!

Ja tenim el full de personatge en català per Dark Conspiracy.

Ho trobareu a: L'Argonauta, Dark Conspiracy, full de personatge

Fins la propera!

14
Enllaços / Re:L'Argonauta
« el: Juny 14, 2017, 11:33:44 pm »
Bones!

Bones!
Ja tenim a punt les taules-resum d'accions generals i accions de combat de Silhouette Core, en format pdf descarregables com a fulles DINA4 apaïsades. Les taules inclouen les referències als capítols del manual d'Edge en castellà en que es basen.

Ho trobareu a: L'Argonauta, Silhouette Core, Taules o accedint a través de la nova secció dedicada al Silhouette Core.

Fins la propera!

15
El prestigiós, informat i entenimentat diari "El Mundo" ha publicat aquest estupendu article!

Que sapigueu que sou unes relíquies del passat! Quan llegiu aquest article caureu al forat d'on no hauríeu d'haver sortit mai, com el coyote quan mira a terra després d'haver deixat enrere el penya-segat. Fareu puf, colla de "románticos trasnochados"! Carques! Esteu avisats! I no discutiu, eh? Qui millor que el Mundo per opinar sobre el Auge i Caída de un Imperio??!!


Pel contraatac de les forces del bé:

Pàgines: [1] 2 3 ... 15